https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.55 EUR
17.24 USD
0.23 RUB
4.22 RON
0.60 UAH
AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

05 jun 2020

A început lupta cu dăunătorii. Afidele, numite și păduchii plantelor, le dau mari bătăi de cap fermierilor. Acești inamici atacă diverse tipuri de culturi, iar dacă nu sunt înlăturați la timp, pot compromite o mare parte din producție. Afidele sunt insecte hemiptere, adică au aparatul bucal în forma unei trompe, prin care sug elementele nutritive din plante. De regulă, acești păduchi sunt de culoarea verde, roșie sau brună. Lungimea corpului este de circa 1,5 mm, iar larvele păduchilor sunt mai mici și se asemănă cu insectele adulte. Fermierii sau persoanele pasionate de grădinărit au observant măcar o data aceste insecte care atacă multiple tipuri de plante, de la culturi pe suprafețe mari- cerealele, pomii fructiferi sau legumele, până la plante decorative, crescute inclusiv în apartament.În perioada de după ploi, bolile și dăunătorii s-au dezvoltat pe toate culturile, iar alunul nu este o excepție. Prezența furnicilor și frunzelor puternic răsucite pot fi un semn că afidele și-au făcut apariția. La momentul actual, acești inamici atacă culturile de câmp și migrează cu ușurință spre alun. Specialiștii recomandă aplicarea insecticidelor mai ales pentru livezile aflate în plin proces de rod. Atacul afidelor nu este greu de combătut, deoarece prezența acestora este vizibilă, însă pentru a păstra roada este important ca tratamentele să fie aplicate imediat. Printre metodele de combatere a afidelor se numără:

- Plantarea tufelor de cimbru și levănțică, practică care constituie un remediu bun împotriva păduchilor.
-Totodată, se poate prepara o infuzie specială, care va fi utilizată pentru pulverizarea plantațiile atacate. Rezultatul va fi vizibil peste 2-3 stropiri, efectuate o dată la câteva zile.
- Spălarea cu un jet de apă. Această metodă poate fi aplicată doar în cazul unei populații reduse de dăunători.
- Stropirea plantațiilor cu apă și alcool sanitar (reportul ½). Această soluție omoară ouăle și larvele mici. Este eficientă în prima fază a atacului cu afide. Stropirile se fac o dată la două zile.
 -Stimularea înmulțirii prădătorilor naturali ai păduchilor, cum ar fi buburuzele.
- Înlăturarea și distrugerea prin ardere a plantelor atacate.

Tratamentele împotriva afidelor trebuie aplicate pe partea dorsală, unde se formează coloniile de păduchi. De asemenea, este important ca aceste culturi să fie în vizorul fermierilor ca să poată interveni la timp.
CREȘTEM LAVANDĂ, DAR CE FACEM CU ULEIUL DIN “AURUL MOV”? Răspunsul îl găsiti mai jos
26 nov 2020
SOLUȚII CHINEZE PE TIMP DE PANDEMIE. Ce metode au găsit fermierii și oficialii din China pentru a aproviziona țara cu lapte, afli AICI
25 nov 2020
EXCLUSIV! Vasile Bumacov: “Avem fermieri care sunt la nivelul celor mai dezvoltați agricultori din lume”
24 nov 2020
AU MAI RĂMAS OPT ZILE. Ce eveniment organizează Moldova Fruct în zilele de 2, 3 și 4 decembrie, afli AICI
24 nov 2020

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ

Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

loading ...