https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

05 jun 2020

A început lupta cu dăunătorii. Afidele, numite și păduchii plantelor, le dau mari bătăi de cap fermierilor. Acești inamici atacă diverse tipuri de culturi, iar dacă nu sunt înlăturați la timp, pot compromite o mare parte din producție. Afidele sunt insecte hemiptere, adică au aparatul bucal în forma unei trompe, prin care sug elementele nutritive din plante. De regulă, acești păduchi sunt de culoarea verde, roșie sau brună. Lungimea corpului este de circa 1,5 mm, iar larvele păduchilor sunt mai mici și se asemănă cu insectele adulte. Fermierii sau persoanele pasionate de grădinărit au observant măcar o data aceste insecte care atacă multiple tipuri de plante, de la culturi pe suprafețe mari- cerealele, pomii fructiferi sau legumele, până la plante decorative, crescute inclusiv în apartament.În perioada de după ploi, bolile și dăunătorii s-au dezvoltat pe toate culturile, iar alunul nu este o excepție. Prezența furnicilor și frunzelor puternic răsucite pot fi un semn că afidele și-au făcut apariția. La momentul actual, acești inamici atacă culturile de câmp și migrează cu ușurință spre alun. Specialiștii recomandă aplicarea insecticidelor mai ales pentru livezile aflate în plin proces de rod. Atacul afidelor nu este greu de combătut, deoarece prezența acestora este vizibilă, însă pentru a păstra roada este important ca tratamentele să fie aplicate imediat. Printre metodele de combatere a afidelor se numără:

- Plantarea tufelor de cimbru și levănțică, practică care constituie un remediu bun împotriva păduchilor.
-Totodată, se poate prepara o infuzie specială, care va fi utilizată pentru pulverizarea plantațiile atacate. Rezultatul va fi vizibil peste 2-3 stropiri, efectuate o dată la câteva zile.
- Spălarea cu un jet de apă. Această metodă poate fi aplicată doar în cazul unei populații reduse de dăunători.
- Stropirea plantațiilor cu apă și alcool sanitar (reportul ½). Această soluție omoară ouăle și larvele mici. Este eficientă în prima fază a atacului cu afide. Stropirile se fac o dată la două zile.
 -Stimularea înmulțirii prădătorilor naturali ai păduchilor, cum ar fi buburuzele.
- Înlăturarea și distrugerea prin ardere a plantelor atacate.

Tratamentele împotriva afidelor trebuie aplicate pe partea dorsală, unde se formează coloniile de păduchi. De asemenea, este important ca aceste culturi să fie în vizorul fermierilor ca să poată interveni la timp.
17 ZILE DE PLOI ABUNDENTE: FERMIERII SUNT ÎN ALERTĂ! Pagube de milioane de lei, iar nivelul apei din Prut continuă să crească
18 jun 2021
AU IEFTINIT CARBURANȚII, DAR NU DE BUNĂ VOIE. Cum a influențat avertizarea ANRE acțiunile unor companii petroliere
18 jun 2021
ȘAPTE ZILE DE SEMINARE PENTRU DEȚINĂTORII DE TERENURI. Ce probleme au fost abordate și ce au cuprins instruirile
17 jun 2021
LA MERENI PLOAIA A AJUNS ȘI-N BECI LA OAMENI. Aurotitățile declară că situația e gravă. Ce pagube s-au înregistrat
17 jun 2021

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ

Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

AFIDELE ATACĂ PLANTAȚIILE DIN ȚARĂ. Vezi câteva remedii simple pentru înlăturarea dăunătorilor

loading ...