5 PESTICIDE NATURALE PENTRU A SCĂPA DE BURUIENI

27 sep 2023
Buruienile din grădină pot fi combătute și cu pesticide bio, preparate la tine acasă. Cum se fac? Citiți în material.
 
1. Pesticide pe bază de oțet
Folosește oțetul de mere sau din vin pentru a distruge plantele invazive care au năpădit aleile de piatră din curtea ta. Acidul din oțet va acționa asupra acestora dacă stropești zona de mai multe ori. Poți folosi inclusiv o soluție de oțet, sare și detergent de vase pentru o eficacitate mai mare. Nu stropi însă porțiunile de teren pe care vrei să plantezi în următoarele zile. Acidul rămâne o perioadă în sol și blochează creșterea plantelor.
 
2. Mălaiul, pesticidul perfect
Pe zona din grădină unde vrei să înființezi acum o cultură timpurie poți aplica mălai. Glutenul conținut de acesta este un pesticid natural eficace care distruge buruienile din grădina ta, dar nu va afecta dezvoltarea legumelor pe care vrei să le plantezi. Este bine să sapi în prealabil terenul, pentru a favoriza acțiunea glutenului asupra rădăcinilor plantelor invazive.
 
3. Spirt medicinal pentru a curăța grădina de buruieni toamna
Vrei sa scapi de buruienile din grădina încă din această toamnă? Nu ai decât să folosești spirtul medicinal pe post de pesticid. Pune spirtul într-un recipient tip spray și stropeste din belșug zonele unde buruienile abundă. Alcoolul duce la deshidratarea plantelor invazive și la dispariția lor. În primăvară, nu vei mai avea grija curățării grădinii de buruieni.
 
4. Ziare
Plantele invazive reacționează și la ziarele care s-au strâns în casa ta. Nu este nevoie decât de un minim de efort prin care să acoperi terenul îmburuienat din grădina ta cu un strat cât mai gros de pagini de ziar. Fără lumină, buruienile vor muri în scurt timp, iar tu vei intra în primăvară cu o grădina pregătită direct pentru amenajarea noilor culturi.
 
5. Apa fiartă
Cea mai simplă metodă de a scăpa de buruieni rămâne însă apa fiartă. Aplică apa clocotită peste buruienile din grădină dacă vrei să scapi de ele. Atâta vreme cât sunt la o distanță de 20-25 de centimetri de alte plante utile nu trebuie să îți faci probleme că planta la care ții va suferi în urma acestui tratament.
Spor la grădinărit!
 
Sursa: Acasă.ro 
 
loading ...