AU VENIT LITUANIENII LA MOVCA! Ce presupune vizita reprezentanților companiei din țara baltică și care sunt intențiile

29 mar 2021

Reprezentanţii unei importante companii lituaniene, parte a unui lanţ european pentru livrări de produse şi servicii ecologice, se află, pentru perioada 28 martie–1 aprilie, într-o vizită de afaceri în ţara noastră. Scopul deplasării este de a stabili relaţii comerciale pe termen lung cu Asociaţia Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova (MOVCA).
 
Agenda vizitei include întâlniri cu doi producători agricoli membri ai asociaţiei, cu echipa MOVCA, deplasări în teren la unităţi de producere şi comercializare, precum şi cu alţi protenţiali parteneri de afaceri.
 
Pentru început, oaspeţii au anunțat că vor să procure de la noi mazăre galbenă, soia, porumb, floarea-soarelui şi alte produse agroalimentare sau furajeze certificate sub aspect ecologic.
 
Vizita este generată de stabilirea contactelor în urma participării la expoziția internațională Biofach, desfăşurată online în februarie 2021. La evenimentul menționat au fost prezenți reprezentanţi ai echipei MOVCA, 10 producători agricoli ecologici membri ai asoicaţiei care şi-au expus mărfurile şi serviciile, dar și alte 20 de întreprinderi cu statut de invitaţi. Prezența MOVCA la expoziția din acest an a fost posibilă datorită susținerii de către USAID a CNFA prin programul Farmer-to-Farmer.
 
Compania din Lituania desfăşoară deja colaborări similare cu parteneri din Ucraina, Kazahstan, Belarus şi Federaţia Rusă şi efectuează livrări de produse şi servicii agroalimentare şi furajere ecologice în Lituania, Germania şi Olanda.
 
AGROMEDIA precizează că Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova este o asociaţie patronală neguvernamentală, care pledează pentru agricultura ecologică şi produse agroalimentare ecologice la noi. Membrii asociaţiei sunt producători agricoli, procesatori, asociaţii de fermieri, distribuitori, importatori, exportatori, consultanţi, organisme de certificare, vânzători, consumatori etc.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

AGRICULTURA ECOLOGICĂ: Ce prevede noul regulament european intrat în vigoare la 01 ianuarie 2022 și ce avantaje oferă micilor fermieri

03 jan 2022

UTILIZAREA FERTILIZANȚILOR ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ: Noul GHID elaborat de MOVCA disponibil pentru fermieri

23 dec 2021

MOVCA, PRIMA ORGANIZAȚIE DIN MOLDOVA CARE DEVINE MEMBRĂ IFOAM. Detalii

10 dec 2021

INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ECOLOGICĂ: Patru fermieri vor implementa practicile noi descoperite în Italia

03 dec 2021

PERSPECTIVA AGROECONOMICĂ ÎN VIZIUNEA MOVCA, prezentată în cadrul conferinței Agroecologia…

22 nov 2021

AU VENIT LITUANIENII LA MOVCA! Ce presupune vizita reprezentanților companiei din țara baltică și care sunt intențiile

AU VENIT LITUANIENII LA MOVCA! Ce presupune vizita reprezentanților companiei din țara baltică și care sunt intențiile

AU VENIT LITUANIENII LA MOVCA! Ce presupune vizita reprezentanților companiei din țara baltică și care sunt intențiile

loading ...