SOLUȚII BIOLOGICE PENTRU O AGRICULTURĂ DURABILĂ

27 mar 2024
În peisajul agricol în continuă evoluție, căutarea creșterii productivității și a sustenabilității a condus la adoptarea de soluții inovatoare, cum ar fi produsele biologice care valorifică puterea naturii în fața factorilor de stres abiotici la plante.
 
Mai mult, produsele biologice au capacitatea de a declanșa și amplifica procesele naturale din plante și biomi înconjurători, funcționând pe baza mecanismelor intricate ale biologiei plantelor. În absența stresurilor abiotici, biostimulatorii joacă un rol benefic în îmbunătățirea sănătății și vitalității generale a plantelor. Acești agenți naturali contribuie la îmbunătățirea aspectelor diverse cum ar fi reproducerea, creșterea și calitatea generală, sporind astfel valoarea de pe piață a fructelor și legumelor. Conform unor cercetări recente, rezultatele au arătat o creștere semnificativă a productivității cu 17,9% la fructe, legume și alte culturi după aplicarea biostimulatorilor.
 
Produsele biologice exploatează capacitățile înnăscute ale plantelor, declanșând procese naturale care optimizează creșterea și rezistența, deschizând în cele din urmă calea pentru culturi mai sănătoase și un viitor mai durabil. De exemplu, în cazul deficiențelor de nutrienți bazate pe bor, îngrășământul lichid cu oligoelemente Keylate B este o soluție specializată pentru contracararea acestora și absorbtia rapidă în planta fără riscul de a forma compuși de bor nefolosiți sau toxici.
 
Prin exploatarea puterii proceselor naturale, fermierii pot obține producții mai mari, culturi de calitate superioară și sănătatea solului îmbunătățită. Astfel, pentru fermierii care au nevoie de o soluție în timpul procesului de fructificare, aceștia pot crește nivelurile de carbohidrați în cereale, rădăcini sau fructe prin furnizarea de nutrienți esențiali cu ajutorul îngrășământului organic lichid SugarMover Zn. Prin deblocarea potențialului plantelor de a absorbi și utiliza mai bine nutrienții, produsul biologic reușește să furnizeze substanțe esențiale în procesul de dezvoltare, cum ar fi bor, cupru, molibden și zinc.
 
Diversele formulări ale produselor biologice sunt concepute pentru a aborda provocările specifice cu care se confruntă fermierii, variind de la deficiențele de nutrienți la factorii de stres abiotici precum seceta sau căldura. De exemplu, prin intermediul îngrășământului lichid foliar Harbest, o soluție agricolă revoluționară concepută pentru utilizarea eficientă a azotului, riscul de pierdere sau poluare a azotului este redus prin promovarea dezvoltării rădăcinilor. În plus, îngrășământul mineral lichid BioForge menține echilibrul fiziologic al plantelor prin întărirea rezistenței culturilor la factorii de stres, asigurând că culturile pot prospera chiar și în condiții dificile.
 
Produsele biologice joacă un rol vital în îmbunătățirea rezilienței culturilor prin întărirea mecanismelor naturale de apărare ale plantelor, iar acest lucru nu numai că îmbunătățește dezvoltarea plantelor natural mai sănătoase și mai viguroase, dar și stabilitatea producției agricole. Adoptarea lor de către fermierii români reprezintă o schimbare de paradigmă în practicile agricole către o abordare mai durabilă, iar Corteva Agriscience este angajată să protejeze resursele planetei prin furnizarea de soluții inovatoare fermierilor.
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro  
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube  
 
Autor: Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides, și Biologicals pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience
 
loading ...