SUBSTANȚELE PERMISE ÎN AGRICULTURA ECOLOGICĂ, APROBATE DE MAIA

27 jun 2024
Lista produselor și substanțelor permise pentru utilizare în producția ecologică va fi va fi aprobată de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și nu de Guvern cum se practica anterior. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în lectura a doua de Legislativ.
 
Anterior această listă era aprobată prin Hotărâre de Guvern, care trebuia modificată anual, conform amendamentelor și regulamentelor UE.
 
Documentul mai propune o perioadă de tranziție atât pentru operatorii ecologici, cât și pentru organismele de control pentru a se conforma cerințelor prevăzute în Legea privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, adoptată în 2023, precum și prevederilor din actele normative de punere în aplicare a acesteia.
 
Astfel, operatorii ecologici vor iniția procedurile de conformare la cerințele noii legi începând cu 1 ianuarie 2025 și, pentru culturile de toamnă, începând cu toamna anului 2024.
 
Proiectul de modificare a Legii privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
 
Sursa: Moldpres
loading ...