VIDEO: Produse biologice noi, care pot fi aplicate până la recoltare

06 dec 2023
Începând cu 2024, fermierii din R. Moldova, România și toată Europa vor avea acces la mai multe soluții inovatoare pentru protecția și sănătatea plantelor. Corteva Biologicals vine cu produse biologice noi, care pot fi folosite, adesea, până la recoltare pentru a controla bolile și dăunătorii, atunci când limitele maxime de reziduuri sunt o preocupare. Astfel, la Chișinău a avut loc evenimentul de lansare a 5 produse biologice noi, biostimulatori și fertilizanți foliari, care pot fi utilizate în agricultura ecologică sau în combinație cu produsele tradiționale de protecție a culturilor.
 
Maria Cârjă, Marketing Manager Md & Ro, Corteva:

Este un moment important pentru noi ca și companie, dar și pentru piața din R. Moldova: vom lansa astăzi noul nostru grup de produse biologice. Privim spre viitor în calitate de lider, Corteva este, în prezent, cea mai mare companie din agricultură.
 
Anul acesta, Corteva a finalizat achizițiile Symborg și Stoller, care poziționează compania ca lider global în domeniul produselor biologice. Drept rezultat, avem un portofoliu diversificat, o linie de produse biologice în curs de dezvoltare și angajați calificați, ce dețin cunoștințe tehnice.
 
Alexandru Turicenko, Manager tehnic Stoller Europa:

Compania Stoller este pe piața din R. Moldova de 3 ani. Astăzi, vrem să prezentăm noile soluții pentru culturile de câmp: grâu, porumb, floarea-soarelui, rapiță. Ele permit culturii să primească componentele minerale necesare și să economisească energie pentru asimilarea acestora.
 
Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Md & Ro, Corteva:

Anul acesta, venim cu 5 produse noi, preluate din portofoliul Stoller. Sunt biostimulanți cu aplicare foliară, dar și radiculară, cu moduri diferite de acțiune.
  • BioForge – un produs care favorizează planta să-și recupereze foarte repede energia. Și să-și descrească conținutul de etilen.
  • Harbest – un biostimulator pe bază de azot și calciu, formulări unice în lume. Cei care au utilizat deja, au zis că au observat efecte pe care nu le pot explica, comparativ cu fertilizanții convenționali.
  • StarterMn Platinum – un stimulator cu multe elemente nutritive de care planta are nevoie de-a lungul creșterii.
  • Keylate B – soluția pentru prevenirea și corectarea carențelor nutriționale pe bază de Bor.
  • SugarMover Zn – este destinat, în special, culturilor horticole. Translocă foarte ușor glucidele, zaharurile în fructe. Dar poate fi utilizat și la cultura mare.
 
Fermierii au testat deja, în sezonul 2022-2023, biostimulatorul Utrisha N, iar rezultatele s-au manifestat în sporuri de producție la culturile de câmp; arome mai intense la struguri și producție de calitate înaltă la fructe.
 
Vitalie Țiganu, director Vadalex Agro:

Participăm la un eveniment foarte important pentru noi și pentru fermierii din R. Moldova. Corteva aduce pe piața din țara noastră un set de produse inovative. Sperăm că acestea vor fi utilizate de fermierii noștri și vor obține siguranța în tehnologiile pe care le au în câmp.
 
Victor Cucu, administrator DiazChim:

Produsele Corteva reprezintă un portofoliu larg, cu o gamă variată de produse: semințe, produse de uz fitosanitar. Mai nou, au și stimulatori de creștere. Viitorul agriculturii moderne este cu aplicarea acestor produse.
 
Alexandru Mocreac, director vânzări  Agrostoc:

Fermierii sunt mulțumiți de calitatea produselor companiei Corteva. Cu aceste rezultate, și autoritatea companiei noastre este una la nivel. Sperăm să continuăm în același ritm, iar produsele noi să aducă rezultate bune pentru fermierii din R. Moldova.
 
Sergiu Crețu, directorul adjunct BioProtect:

Produsele Corteva sunt bine cunoscute de fermieri. În ultimii ani, Corteva se extinde și asta este îmbucurător pentru agricultori, întrucât, ca să fii competitiv, trebuie să aplici tehnologii de ultimă generație. Le urăm succes și sperăm împreună să obținem rezultate frumoase și să fim cât mai competitivi.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.md . Detalii de la eveniment și despre produsele noi, vedeți materialul VIDEO.

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube  
loading ...