CIREȘELE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE OFICIAL ÎN ITALIA. Câte tone vor fi importate și care sunt condițiile

17 mai 2021

Ucraina și Moldova au șansa să exporte cireșe în Italia în legătură cu pierderile record de recolte generate de îngheț. Potrivit asociațiilor italiene de profil, recolta de fructe sâmburoase în acest an va fi la un nivel minim. Potrivit experților EastFruit, în acest moment comercianții italieni au început chiar să manifeste interes pentru achiziționarea cireșelor din Uzbekistan, realizând că această poziție va fi insuficientă în 2021.
 
Conform estimărilor preliminare ale experților, în 2021 Italia va pierde aproximativ o treime din recoltă în acest sezon. Aceasta înseamnă că nevoia Italiei de a importa cireșe va fi, conform EastFruit, mai mare de 50 de mii de tone, comparativ cu 10-14 mii de tone obișnuite. Bineînțeles, Italia ar putea cumpăra acest volum cu condiția ca prețurile să fie accesibile și să poată fi achiziționat. Cu toate acestea, importurile vor fi mai mici decât cererea, dar, oricum, vorbim de un record.
 
Furnizorii turci de cireșe vor avea cel mai mult de câștigat de pe urma situației, și asta pentru că în acest an au rămas fără acces la importanta piață de cireșe din China. În plus, Turcia continuă să crească volumul producției de cireșe dulci, ceea ce înseamnă că va fi bucuroasă de noi oportunități de implementare care sunt oferite de Italia.
 
Pentru a furniza cireșe dulci Italiei, trebuie să aveți cel puțin un "hidro cooling" pentru cireșe dulci. De asemenea, este preferabil să dispuneți de echipamente pentru sortarea optică a fructelor de pădure, saci cu atmosferă modificată (MAP) și experiență de ambalare și logistică în conformitate cu cerințele UE. În același timp, se recomandă ca furnizorul să aibă o trasabilitate deplină a originii mărfurilor, iar producătorii de la care se cumpără cireșe să dețină certificarea GlobalGAP.
 

Sursa: EastFruit
Foto: thepacker.com
 

CIREȘELE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE OFICIAL ÎN ITALIA. Câte tone vor fi importate și care sunt condițiile

CIREȘELE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE OFICIAL ÎN ITALIA

Câte tone vor fi importate și care sunt condițiile

CIREȘELE MOLDOVENEȘTI VOR AJUNGE OFICIAL ÎN ITALIA. Câte tone vor fi importate și care sunt condițiile

loading ...