EXPORTATE TOCMAI ÎN INDIA! Despre merele noastre este vorba. Vezi câte containere e gata să accepte initial țara celor patru religii

30 apr 2021

Excelența Sa, Dl Rahul Shrivastava, Ambasadorul Republicii India în Republica Moldova cu sediul la București a venit la Chișinău, la  Asociația Moldova Fruct. Subiectele discutate cu reprezentanții Asociației au fost perspectivele exportului de mere moldovenești către India și stabilirea relațiilor dintre exportatorii moldoveni și importatorii indieni. E.S., Dl Ambasador, și-a exprimat deschiderea și suportul la inițierea unor activități pentru a lansa și dezvolta colaborarea dintre membrii asociației și potențialii importatori de fructe din India. Pentru exporturile de mere către țara celor patru religii, pe lângă actele de însoțire a mărfii, se solicită adițional Certificatul care atestă că fructele exportate nu sunt modificate genetic.
 
Potrivit operatorilor pieței fructelor din Moldova, această cerință nu va deveni un obstacol în calea organizării aprovizionării cu mere către piața indiană. Și asta pentru că ANSA a dat asigurări că va furniza certificate de natură netransgenică pentru fructele exportate. În acest sens, trebuie remarcat faptul că merele modificate genetic nu sunt cultivate nici în Moldova, nici în țările vecine.
 
Țara noastră a obținut oficial dreptul de a exporta mere în India, în condiții fitosanitare destul de liberale, în toamna anului 2018. De atunci, companiile horticole și comerciale de la noi au efectuat mai multe tentative de a exporta fructul discordiei pe piața indiană. Dar fără prea mare succes, pentru că, potrivit furnizorilor, “au greșit temperatura din lanțul de export”.
 
Experții asociațiilor cultivatorilor de fructe observă că, pe piețele din est, inclusiv indiene, merele sunt populare. Mai ales cele roșii, strălucitoare, tari, dulci și nu mari. Consumatorii din Orientul Mijlociu preferă soiurile Gala, Red Chief, Fuji și, într-o măsură mai mică, Florina. În Moldova, ele reprezintă cel mult 10% din structura plantațiilor de mere intensive și superintensive.
 
La începutul noului sezon, partea indiană este gata să accepte 10 containere de mere moldovenești ca lot de tranziție de probă, în modul de monitorizare îmbunătățit. Dacă acest „test” este trecut cu succes, putem vorbi despre exporturile la scară largă.
 
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

3 LEI PENTRU UN KILOGRAM DE MERE MOLDOVENEȘTI. Acesta este prețul pe care îl oferă Rusia în prezent

20 mai 2022

MOLDOVA, ÎN LISTA PRIMELOR 10 ȚĂRI CU CELE MAI MARI EXPORTURI DE CIREȘ. De ce, însă, obține cel mai mic preț mediu?

19 mai 2022

ÎNCEPE SEZONUL CĂPȘUNELOR CRESCUTE ÎN CÂMP DESCHIS. Prețurile rămân în continuare mari

17 mai 2022

INSPECTORII ANSA, INSTRUIȚI DESPRE EVALUAREA CONFORMITĂȚII FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR PROASPETE

13 mai 2022

FERMIERII MOLDOVENI, INTERESAȚI DE INSTALAREA SISTEMELOR ANTI PLOAIE ȘI ANTI ÎNGHEȚ ÎN PLANTAȚIILE DE CIREȘ

13 mai 2022

EXPORTATE TOCMAI ÎN INDIA! Despre merele noastre este vorba. Vezi câte containere e gata să accepte initial țara celor patru religii

EXPORTATE TOCMAI ÎN INDIA! Despre merele noastre este vorba

Vezi câte containere e gata să accepte initial țara celor patru religii

EXPORTATE TOCMAI ÎN INDIA! Despre merele noastre este vorba. Vezi câte containere e gata să accepte initial țara celor patru religii

loading ...