ÎN PREMIERĂ! Echipamentul flow-pack pentru ambalarea fructelor, ACUM și în regiunea transistreană. Detalii, mai jos

26 apr 2021
 
Producătorii de fructe din regiunea transnistreana au acces la primul echipament modern de ambalare de tip flow-pack a fructelor, procurat și instalat în cadrul companiei tiraspolene EuroRostAgro SRL, cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID APM). Este primul echipament de acest fel în Transnistria, care a implicat o investiție din partea USAID APM de circa 1,5 milioane lei.
 
Ambalarea de tip flow-pack presupune împachetarea cu folie de plastic a caserolelor cu produsele atent sortate și cântărite. Echipamentul este necesar, în special, pentru ambalarea fructelor destinate comercializării cu amănuntul în magazine, solicitată de consumatori, mai ales după introducerea restricțiilor pandemice, când cerințele de igienă în rețelele comerciale au devenit mai exigente.
 

Compania EuroRostAgro SRL dispune de circa 70 de hectare de livezi moderne de fructe, precum mere, caise, nectarine, prune, cireșe, iar piața de bază pentru comercializare fructelor este cea locală și cea din Federația Rusă. Recent, EuroRostAgro, cu suportul proiectului USAID APM a obținut certificatul GLOBALG.A.P., care confirmă calitatea și inofensivitatea merelor produse. Fructele, ambalate flow-pack, îi vor permite companiei să inițieze negocieri cu cumpărători de pe piețele netradiționale care oferă prețuri avantajoase.
 
Potrivit experților, ambalarea flow-pack oferă multiple avantaje, cum ar fi asigurarea igienei pe parcursul manipulării fructelor ambalate, extinderea termenului de valabilitate pentru anumite produse, reducerea pierderilor de greutate din cauza deshidratării. În momentul în care producătorul optează pentru un ambalaj de calitate și inofensiv, el se aliniază la cerințele naționale de siguranță a alimentului sau cele ale pieței de desfacere.
 
Iurie Diuța, directorul companiei EuroRostAgro, a declarat că deoarece lucrează pe piața fructelor de ceva timp, compania experimentează continuu, tocmai de aceea a decis să lanseze și tehnologia de ambalare de tip flow-pack.

„După ce am analizat nevoile pieței, ne-am dat seama că ambalajul individual este ales atât de consumatorul final, cât și de supermarketuri. Un ambalaj conține șase fructe, a căror greutate totală este de 1 kg, ceea ce este comod. Caserola în care se află fructele este universală și în afara merelor, pot fi ambalate nectarine și piersici. Pe viitor, intenționăm să extindem gama produselor ambalate pentru căpșuni, cireșe și caise. Echipamentul permite să ambalăm 1,5 tone de mere pe oră și doar trei persoane sunt implicate în procesul de ambalare”, a explicat directorul EuroRostAgro SRL.

“Datorită acestei tehnologii, sperăm să ne extindem prezența pe piața locală, cât și din străinătate”, afirmă Iurie Diuța.
 
Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova, a declarat cu această ocazie că sprijinul acordat producătorilor agricoli din Transnistria pentru a spori competitivitatea produselor pe piața internațională, are impact pozitiv  asupra întregului sector agricol din Moldova. Acesta este unul dintre multiplele raționamente, pentru care USAID susține fermierii transnistreni să inoveze și să adopte tehnologii moderne de producere, să dezvolte infrastructura post-recoltă, să implementeze standarde internaționale de calitate și siguranță a alimentelor și să inițieze programe educaționale pentru fermierii începători.
 
Menționăm că, în ultimii patru ani, USAID a acordat asistență fermierilor Transnistreni în valoare de peste 424.000 de dolari SUA, ceea ce a generat investiții adiționale din partea sectorului privat de circa 1,8 milioane de dolari SUA. Aceste investiții sporesc calitatea și siguranța produselor alimentare agricole din Moldova, facilitează accesul lor pe piețe netradiționale cu capacitate de plată înaltă și creează noi locuri de muncă în zonele rurale, îmbunătățind astfel viața în comunităților.
 
 
Top știri

NUCICULTORII MOLDOVENI ÎN FRANȚA: un producător francez – inspirație în creșterea soiurilor Chandler și Howard

14 oct 2021

STANDARDE EUROPENE PENTRU FRUCTELE DE LA ȘOLDĂNEȘTI. Autoritățile au contribuit cu peste 11 milioane lei

13 oct 2021

LA GRĂDINA BUNEILOR - Maria Darii crește produse ecologice pentru copii și nepoți

12 oct 2021

MIEREA ȘI FRUCTELE MOLDOVENEȘTI FAC SENZAȚIE LA ANUGA. Străinii interesați de chipsurile și cubulețele din mere și prune uscate

12 oct 2021

PRUNELE DE LA TARACLIA AU AJUNS ÎN POLONIA. Alte 5 camioane urmează să fie exportate

11 oct 2021
Din aceiași categorie

PREMIERĂ PENTRU CAISELE MOLDOVENEȘTI: Fructele sunt exportate în mai multe țări din Uniunea Europeană

20 jul 2021

EXPORTUL DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI ÎN RUSIA: Nici nu le vor, nici preț ca lumea. Există o explicație. O găsești AICI

23 jun 2021

FERMIERUL ION GRODEA: „Vindem piersicile la un preț de nimic.” Ce crede pomicultorul despre situația din agricultură, afli AICI

20 jul 2021

AFACERILE CU LEGUME ADUC PROFIT RAPID AGRICULTORILOR

06 mai 2020

SECETA ȘI ÎNGHEȚURILE DE PRIMĂVARĂ I-A OCOLIT PE UNII PRODUCĂTORI. Iată ce roadă de cireșe strâng de pe un hectar

02 jun 2020

ÎN PREMIERĂ! Echipamentul flow-pack pentru ambalarea fructelor, ACUM și în regiunea transistreană. Detalii, mai jos

ÎN PREMIERĂ! Echipamentul flow-pack pentru ambalarea fructelor, ACUM și în regiunea transistreană

Detalii, mai jos

ÎN PREMIERĂ! Echipamentul flow-pack pentru ambalarea fructelor, ACUM și în regiunea transistreană. Detalii, mai jos

loading ...