https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.39 EUR
17.73 USD
0.24 RUB
4.34 RON
0.64 UAH
MOLDOVA FRUCT UNEȘTE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Care are este scopul, afli AICI

MOLDOVA FRUCT UNEȘTE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Care are este scopul, afli AICI

29 jan 2021

Fructele moldovenești vor fi, de acum încolo, promovate în comun de către membrii asociațiilor Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct, care vor participa la o serie de activități de instruire și schimb de experiență. În urma acestora, vor fi identificate modalități de marketing pentru a cuceri, cu asistența Suediei și PNUD, în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export  pe  malurile Nistrului” (AdTrade), piețe alternative de desfacere a mărfii.
 
Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, a menționat că „implementarea acelorași tehnologii de producere a fructelor va contribui la creșterea durabilă a competitivității fructelor moldovenești pe piețele țintă, iar aplicarea standardelor de calitate și de marketing va înlesni  extinderea și diversificarea piețelor de desfacere a fructelor moldovenești și eliminarea treptată a dependenței de o singură piață de desfacere”.
 
Potrivit lui, piața Uniunii Europene devine tot mai importantă pentru exporturile de fructe din Republica Moldova, iar facilitarea comunicării și stabilirea relațiilor dintre exportatorii autohtoni și operatorii din comerț de pe această piață reprezintă obiectivele primordiale ale Asociațiilor.
 
„În cadrul activităților finanțate de Suedia în cadrul proiectului PNUD/AdTrade, venim cu soluții  pe termen mediu de depășire a problemelor create de COVID19 asupra extinderii și diversificării piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești produse de membrii asociațiilor partenere. De asemenea, ne propunem consolidarea sustenabilă a platformei „Fructe de pe malurile Nistrului” formată de Asociațiile Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct, în calitate de prestator de servicii profesionale de reprezentare a intereselor, de marketing, și agrobusiness și promovare a exporturilor de fructe sub marca comercială comună Moldova - un gust deosebit pe piețele din UE”, a subliniat Lucia Batereanu, coordonator de proiect Moldova Fruct.
 
În cadrul proiectului, patru întreprinderi de pe malul stâng al Nistrului vor beneficia de elaborarea tururilor virtuale -  un instrument care s-a dovedit foarte eficient pentru promovarea fructelor în condiții de pandemie.
 
O parte din activități vor fi realizate online, combinate cu cele care implică interacțiune fizică între parteneri. 
 
DECLARAȚIA DE DRAGOSTE A PREȘEDINTELUI LITUANIEI PENTRU VINUL NOSTRU. Oficialul l-a savurat aseară
14 mai 2021
MOLDOVA TOURISM FORUM, UN NOU TRASEU PENTRU A DESCOPERI ȚARA NOASTRĂ. Află AICI detalii despre eveniment
14 mai 2021
MEȘTER FAUR, PENSIUNEA UNUI OM CU MÂINI DE AUR! Unde găsiți locul potrivit pentru a dormi în… copaci, aflați AICI
13 mai 2021
ALBINELE, STĂPÂNE PESTE LANURILE DE RAPIȚĂ. Cum și-au pregătit apicultorii familiile de “muncitori” pentru acest moment
11 mai 2021

MOLDOVA FRUCT UNEȘTE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Care are este scopul, afli AICI

MOLDOVA FRUCT UNEȘTE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI

Care are este scopul, afli AICI

MOLDOVA FRUCT UNEȘTE PRODUCĂTORII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI. Care are este scopul, afli AICI

loading ...