SECTORUL HORTICOL A ÎNREGISTRAT PERFORMANȚE. Vadim CURMEI despre rolul Asociației ”Moldova Fruct”

20 mai 2021

Astăzi, 20 mai, a avut loc ședința Consiliului Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe (APEF) „Moldova Fruct” care a întrunit membrii Consiliului Asociației, echipa executivă dar și reprezentanți ai APC. Locul desfășurării a fost o localitate din nordul țării, regiune unde mereu a persistat dragostea pentru fructe fiind purtată și transmisă de-a lungul generațiilor.  
 
La eveniment a fost prezent directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dl Vadim CURMEI, care a subliniat rolul și importanța Asociației ”Moldova Fruct” în dezvoltarea sectorului agroalimentar prin implicare activă și aspirația de a deveni cât mai competitivi prin a păstra cele două calități esențiale, calitatea și gustul-produs autentic moldovenesc.
 

În cadrul întrunirii de la Briceni, s. Grimăncăuți după efectuarea vizitelor în livezi și casele de ambalare a fost prezentată starea sectorului din regiune, precum și punctate obstacolele întâmpinate în activitatea producătorilor și exportatorilor de fructe. Producătorii au menționat că anul 2020 s-a dovedit a fi unul dificil din punct de vedere al condițiilor climaterice, cu toate acestea, în urma investițiilor efectuate pe parcursul anului precedent, 63 de membri ai Asociației ”Moldova Fruct” au solicitat sprijin financiar de cca 69 mil. lei din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
 
Potrivit producătorilor agricoli, grație subvențiilor acordate de la stat, sectorul horticol a înregistrat performanțe importante prin sporirea suprafețelor de livezi super-intensive dotate cu echipamente moderne drept rezultat fiind penetrarea piețelor externe de desfacere.
loading ...