ERBICIDUL Ballerina® Super DE LA AVGUST- NECESAR ÎN LUPTA CU BURUIENILE LA CULTURILE DE CEREALE

18 feb 2022
Ballerina® Super de la compania AVGUST este considerat un adevărat  virtuoz printre maeștrii erbicidelor.
 
Avantajele produsului:
 
- spectru extins de activitate erbicidă, viteză și eficiență sporite de acțiune împotriva buruienilor problematice (năpârcă, murături, ciulin, mușețel, ambrozie, țelină de mlaștină, ciuboțica) datorită dozei duble de forasulam;
- suprimarea rapidă a buruienilor invadate;
- prevenirea apariției rezistenței la buruieni;
- poate fi utilizat până la a doua fază internodală a culturii și la temperaturi de la 5 °C.
 
Indicații:
 
este un erbicid postemergent cu acțiune sistemică pentru combaterea buruienilor anuale dicotiledonate și a unor buruieni rădăcinoase perene în culturile de cereal (grâu, orz, triticale, secară, ovăz), porumb, sorg și mei.
 
Spectrul de acțiune:
 

buruieni sensibile: ambrozie viermuială, ciulin (specie), albăstrele, halinsoga cu flori mici, muștar (specie), descuraia sophia, dumbbell, floarea stelară mijlocie, quinoa (specie, semințele - 2 frunze adevărate), Mac (specie), ciulin (specie), pungă de cioban, clematis (până la 14 spirale sau 0,5 m), floarea-soarelui (căderi de vânt), rapiță (căderi de vânt), ridiche sălbatică, mușețel (specie), măceș (specie), bittercress, sorcova (specie), orhidee de câmp etc.
 
Sensibile pe termen mediu: cicatium storkum, veștede de câmp, mazăre (specii), hrișcă de tartru, cânepă de buruieni, în comun, murături (specii), pelin comun, pelin de grădină, pătrunjel de grădină, violetă de câmp, bidens, țelină anuală, țelină de mlaștină etc.
Sensibilitate slabă: veronicum (specie), veac târâtor, buturuga (specie), mușuroi (specie), năut negru etc.
 Mecanism de acțiune:
 
2,4-D interferează cu creșterea normală a buruienilor, afectează fotosinteza, metabolismul etc. Acesta pătrunde în rădăcinile plantelor și este foarte eficient împotriva buruienilor dicotiledonate perene. Florasulam are acțiune sistemică, pătrunde rapid în plantă prin frunze și se deplasează până la punctele de creștere.
 
Viteza și simptomele efectului:
 
În decurs de trei ore de la aplicare, creșterea buruienilor sensibile este oprită. Semnele vizibile de acțiune (decolorarea și încolăcirea frunzelor, reducerea internodurilor) apar după 3 - 4 zile. Distrugerea finală a buruienilor are loc la 2 - 3 săptămâni după tratament.
Recomandări pentru utilizare:
 
Momentul optim pentru tratarea buruienilor dicotiledonate anuale - faza 2 - 6 frunze (înălțimea plantei 5 - 10 cm), a buruienilor rădăcinoase perene - faza de rozetă înainte de începerea tulpinii. Doza minimă de aplicare se utilizează în stadiile timpurii de dezvoltare a buruienilor și în faza de dezvoltare а turiței până la 20 cm.
 
 
Doza maximă trebuie utilizată în cazul unei infestări inițiale ridicate de buruieni; predominanța turiței și în faza de dezvoltare a acesteia mai mare de 20 cm; când buruienile depășesc faza vulnerabilă; în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile la momentul tratamentului. Pentru distrugerea buruienilor problematice supracrescute, trebuie utilizată rata maxima de aplicare a produsului sau amestecurile în rezervor.
 
De exemplu, se recomandă la Balerina® Super să se adauge Mortira WG, Plugger WG, Magnum WG sau Bomba WG  pentru a controla mătasea de mesteacăn, care a depășit faza de 1 - 2 perechi de frunze adevărate, precum și în cazul unei infestări ridicate cu violete de câmp și specii de veronice.

Temperatura optimă de aplicare este între 8 și 25°C. Tratamentul nu ar trebui efectuat atunci când există amenințare de îngheț sau imediat după ele.
 
MAI MULTE DETALII DESPRE PRODUSELE AVGUST GĂSIȚI PE SITE-UL COMPANIEI / https://www.avgust.com/products/sng/md
 
 

ERBICIDUL Ballerina® Super DE LA AVGUST- NECESAR ÎN LUPTA CU BURUIENILE LA CULTURILE DE CEREALE

ERBICIDUL Ballerina® Super DE LA AVGUST- NECESAR ÎN LUPTA CU BURUIENILE LA CULTURILE DE CEREALE

ERBICIDUL Ballerina® Super DE LA AVGUST- NECESAR ÎN LUPTA CU BURUIENILE LA CULTURILE DE CEREALE

loading ...