PORUMBUL ȘI FLOAREA-SOARELUI DE LA COGÂLNICENI PROMIT RECOLTE BOGATE. Ce tehnologie de producere au, AICI

21 sep 2023
Știm bine deja că succesul în agricultură este direct proporțional cu o tehnologie de cultură bine pusă la punct. De la prelucrarea terenului, alegerea hibrizilor, monitorizarea strictă a stării fitosanitare, irigarea, până la recoltarea în termeni optimi – toate etapele sunt importante în egală măsură. Managementul corect este și cheia succesului gospodăriei SRL „Total Agro Prod” din Cogâlniceni, raionul Rezina. Serghei Replenciuc administrează 1500 de hectare de teren arabil pe care cultivă cereale și semințe oleaginoase: porumb, floarea-soarelui, grâu, rapiță și soia. Anul este unul bun, cu rezultate pe măsura așteptărilor, spune fermierul.
 

Serghei Replenciuc, SRL „Total Agro Prod”:
La prima grupă am avut recolte frumoase: 6,5 t/ha la grâu și orz, peste 3,5 t/ha la rapiță. Rezultatele frumoase pe care le-am obținut sunt inclusiv datorită produselor fitosanitare de înaltă calitate pe care le-am utilizat. Cu ADAMA lucrăm de mai mulți ani. De fiecare dată, produsele lor au fost de cea mai înaltă calitate.
 

Veaceslav Osipov, DiazChim:
Câmpurile de floarea-soarelui și porumb ale gospodăriei „Total Agro Prod” arată foarte bine, promit recolte frumoase, care, ulterior, se vor reflecta în cifre. Colaborăm cu această gospodărie de o perioadă lungă de timp, e oferim suport consultativ, alegem împreună produse fitosanitare performante, care ne permit să implementăm tehnologii moderne. DiazChim este cel mai mare distribuitor al produselor ADAMA, avem tot spectrul de fungicide, erbicide, insecticide pentru toate culturile agricole. Le avem și în schema de tratament pentru câmpurile de la Cogâlniceni, unde am reușit să obținem recolte bogate.
 
Ultimii ani au demonstrat că nu putem obține rezultate înalte fără o schemă integrată de combatere a buruienilor, bolilor și dăunătorilor. De asemenea, un criteriu important este calitatea produselor. Pentru a demonstra producătorilor agricoli eficacitatea produselor ADAMA, compania, împreună cu distribuitorul oficial DiazChim a implementat un proiect din cadrul căruia face parte și gospodăria „Total Agro Prod”.
 

Sergiu Panuța, director comercial și tehnic ADAMA în R. Moldova:
Am reușit să menținem un control minuțios al buruienilor în cultura de floarea soarelui, aplicând la semănat produsul Taifun și, mai târziu, secvențial, erbicidul Saltus. În condițiile anului curent, a fost necesară și aplicarea unui insecticid: Mavrik. Din fungicide, cu un impact pozitiv asupra recoltei, recomandăm produsul Custodia.
 
La cultura de porumb, deja de mai mulți ani, compania ADAMA oferă fermierilor un pachet de produse, care reușește să combată atât buruienile monocotiledonate, cât și cele dicotiledonate. Recomandăm amestecul dintre Starship și Nicogan, dozate în funcție de nivelul de îmburuienare. Drept rezultat, avem plante care nu concurează cu buruienile pentru elementele nutritive și umiditatea din sol, iar asta asigură o recoltă bogată.
 
Pentru mai multe detalii despre preparate, doze și perioade de aplicare a tratamentelor la floarea-soarelui și porumb, vedeți materialul VIDEO.
loading ...