AGROTEK ARENA, VIZITATĂ DE REPREZENTANȚI UMAEF, WNISEF, USAID

09 jul 2024
Delegația Ukraine-Moldova American Enterprise Fund – UMAEF (anterior WNISEF) condusă de Jaroslawa Johnson, împreună cu USAID Moldova și Proiectul Tehnologiile Viitorului (Innovate Moldova), Dennis Johnson, Președintele Consiliului Directorilor al WNISEF, și Stela Jemna, Reprezentant de țară pentru Moldova, au efectuat o vizită la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM). Scopul principal al vizitei a fost explorarea Agrotek Arena. Vizita a inclus un tur complet al serelor și terenurilor experimentale.
 
Scopul vizitei a fost, de asemenea, de a evalua potențialul pentru viitoare investiții în Agrotek Arena. În cadrul vizitei, s-a discutat despre posibilitățile de colaborare pentru dezvoltarea unor proiecte de startup în agricultură. Reprezentanții UMAEF au dorit să exploreze inițiativele ce ar putea fi realizate în parteneriat cu UTM, în vederea promovării inovației și antreprenoriatului în domeniul agricol. Această colaborare ar putea deschide noi oportunități pentru studenți și cercetători, permițându-le să transforme ideile lor în afaceri viabile și sustenabile.


 
Delegația Ukraine-Moldova American Enterprise Fund – UMAEF (anterior WNISEF), condusă de Jaroslawa JOHNSON, este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții ale Guvernului SUA în țara noastră care, în ultimii 29 de ani, susține financiar inovațiile digitale, startup-urile și afacerile mici și mijlocii. Intenția lor este de a contribui la modernizarea și extinderea facilităților existente.
 
Rectorul UTM Viorel Bostan susține, inclusiv prin dialogul din cadrul acestei vizite, angajamentul instituției față de excelența academică și colaborarea internațională, deschizând astfel noi perspective pentru viitorul agriculturii în Moldova.
 
Vizita oficialilor la Universitatea Tehnică a Moldovei marchează un pas important către colaborări viitoare ce ar putea aduce beneficii semnificative pentru educația și cercetarea agricolă din țară


 
Agrotek Arena reprezintă o colaborare unică între furnizorii de tehnologii digitale, agricultori, studenți și profesori pentru a promova inovațiile tehnologice în agricultură. Scopul este de a îmbunătăți productivitatea, eficiența și sustenabilitatea în agricultură prin schimbul de experiență și cunoștințe.
 
Amintim că, în data de 12 aprilie 2024 a avut loc semnarea unui Memorandum de Înțelegere între Universitatea Tehnică a Moldovei, Ministerul Educației și Cercetării, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund – UMAEF (anterior WNISEF) și Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, care include pregătirea la UTM a două programe de studii în IT și Medicină Veterinară. Acestea vor fi adaptate pentru a îndeplini cerințele de acreditare și recunoaștere internațională. De asemenea, se va pune un accent deosebit pe pregătirea profesorilor pentru a preda în limba engleză.

Sursa: UTM
loading ...