VALTRA: Noi tractoare seria G, mai compacte și mai puternice

05 oct 2020

Clima aspră și calitatea slabă a solurilor, nu poziționează Finlanda în lista țărilor care pot fi numite agrare. Cu toate acestea, tehnica ce ia naștere aici este una din cele mai performante, iar industria finlandeză de tractoare și mașini agricole este renumită în toată lumea.
 
Recent, compania Valtra, marca internațional a Corporației AGCO, a lansat o generație complet nouă de tractoare, dotate cu tehnologii agricole inteligente. Este vorba despre seria G, care oferă patru modele noi: Basic, Comfort, Technology și Tehnology Pro. Desigur, clienții își vor putea personaliza tractorul după bunul plac și propriile necesitați, în “Unlimited Studio”.
 
Tractoarele din seria G sunt create pentru efectuarea tuturor lucrărilor dintr-o gospodărie agricolă, de la cele cu încărcător frontal, pentru producerea hranei sau pentru erbicidat, până la cultivarea legumelor, utilizând tehnici din agricultura inteligentă. Utilizarea unui tractor complet ca acesta ar trebui să fie simplă și sigură, în condiții de confort, cu sisteme puternice de prindere frontală și hidraulic, și o foarte bună vizibilitate. Tractoarele din seria G sunt compacte și totodată puternice”, punctează Mikko Lehikoinen, responsabil de vânzări și marketing la compania Valtra.
 
Seria G de tractoare a fost concepută pentru lucrări solicitante cu încărcătorul frontal, motiv pentru care s-a acordat o atenție deosebită pentru asigurarea unei bune vizibilități și confort. Tractoarele pot fi personalizate în funcție de solicitările fiecărui client, iar serviciile companiei “Valtra Connect, Care and Go” fac posibilă utilizarea tractorului într-o manieră ușoară și lipsită de griji.
 
Aceste tractoare deștepte sunt aduse și comercializate pe teritoriul Republicii Moldova de către compania DiazTech. Fondatorul firmei susține că istoria DiazTech nu poate fi separată de cea a producătorilor pe care îi reprezintă. Portofoliul este unul generos, cu nume mari din industrie, așa ca FENDT sau VALTRA. L-am întrebat pe directorul DiazTech dacă, în ultimii ani, concurența de pe piața noastră pune presiune asupra companiei pe care o conduce. Artur Zgardan a menționat că pentru a rămâne mereu la înălțime trebuie să depui multă muncă, efort, să colaborezi cu producători agricoli care își doresc să se dezvolte.
 
Producătorii pe care îi reprezentăm investesc anual sute de milioane de euro în dezvoltarea produselor din portofoliul lor. Globalizarea și evoluția economică mondială îi obligă să-și diversifice gama de mașini și utilaje agricole, reușind astfel să ofere soluții integrate fermierilor din toată lumea. În aceste condiții, este normal că fiecare producător serios să impună creșterea anuală a numărului de unități vândute și să îmbunătățească mereu activitățile post-vânzare. Suntem mândri că promovăm producătorul de tractoare VALTRA și le putem aduce clienților noștri mai aproape tehnica pe care o merită. Faptul că noua serie Valtra G este în câteva variantele confirmă fiabilitatea și calitatea. Aceste tractoare din gama 105-145 CP oferă sistem SmartTouch și funcții Smart Farming. Sunt create cu scopul de a ușura utilizarea și întreținerea tractoarelor. Seria Valtra G combină dimensiunile compacte, cu un design ușor și modern. Sunt mașini perfecte atât pe lucrări complexe, cât și pentru munca la ferme”, a menționat Artur Zgardan, fondatorul DiazTech.Cabină modernă și spațioasă

Seria G dispune de o cabină modernă și spațioasă, cu o suprafață vitrată de 5,7 mp, inclusiv 0,35 mp în acoperișul panoramic. Suspensia acesteia asigură un confort sporit, conferit, de asemenea, de oglinzile încălzite, sistemul de aer condiționat, încălzire la partea inferioară, port USB, disponibile ca opționale.
Modelele Versu cu interfață SmartTouch pot accesa aceleași funcții pentru SmartFarming disponibile la seriile mai mari N și T. Gama Active este prevăzută, de asemenea, cu sistem de autoghidare și caracteristici pentru agricultura de precizie, care pot fi activate prin intermediul terminalului SmartTouch Extend. Vizibilitatea excelentă, distribuția bună a greutății, încărcătorul frontal integrat șasiului, asistentul hidraulic care mărește automat turația motorului și funcția Live 3, care permite utilizarea simultană a până la trei funcții diferite ale încărcătorului frontal sunt câteva dintre caracteristicile care fac din tractorul din seria G unul ideal pentru lucrările cu încărcător frontal.

Transmisie adaptabilă oricărei lucrări

Seria G are transmisie 24+24R, cu 4 domenii și 6 trepte Powershift. Comutările din domeniul B în C și din C în D sunt automate, facilitând exploatarea tractorului, mai ales pe drumuri publice. În buna tradiție Valtra, frâna de parcare este integrată în maneta față-spate, iar operatorul poate, de asemenea, programa reglajele transmisiei. Cea mai mică viteză, pentru lucrări precum cultivarea legumelor, este de doar 120 m/h, prin intermediul reductorului.
Modelele Versu se conduc prin intermediul manetei, iar la celelalte modele nu este necesară prea des folosirea pedalei de ambreiaj datorită caracteristicii AutoTraction. Funcția hill-hold face posibilă staționarea tractorului chiar și în pantă, fără a fi necesară utilizarea frânelor.
Modelele HiTech dispun de sistem hidraulic deschis, care produce un debit de 100 l/min, iar la modelele Active și Versu, sistemul load-sensing asigură 110 l/min. Sunt disponibile până la patru blocuri hidraulice, în față și în spate. Modelele Versu pot avea până la 5 distribuitoare hidraulice în spate și 4 în față. Puterea minimă de ridicare spate este de 50 kN, iar în față, de 30 kN, pentru toate modelele. Nu este disponibilă priză de putere frontală, iar Ground speed PTO este posibilă doar în spate, împreună cu alte două turații suplimentare.


Motor fiabil, compact, AGCO Power

Noua serie G are motoare în patru cilindri AGCO Power 4,4 litri. Motorul este conform standardului privind emisiile Stage V, fără recircularea gazelor eșapate.
Toate modelele au power boost (adaos de putere atunci când e nevoie) la vitezele de lucru în câmp, când se conduce în B5 sau în trepte superioare. Funcția tradițională Valtra Sigma Power este, de asemenea, disponibilă pentru priza frontală.
Modelul G125 Eco este unul EcoPower, cu eficientizare a consumului de combustibil, ce permite operatorului să selecteze modul Power sau Eco, în care turația motorului scade în timp ce crește cuplul până la 555 Nm. Tractoarele EcoPower de la Valtra permit economii financiare, sunt prietenoase cu mediul și cu utilizatorul, nivelul de zgomot fiind unul foarte mic.

Specificații tehnice:

                       Putere (cp/kW)     Boost (cp/kW)      Cuplu Nm (std/boost)
G105                    105 /78                 110 /82                  440 /470
G115                    115 /85                 120 /90                  460 /510
G125ECO             115 /85                 125 /93                  518 /555
G125 std              125 /93                 130 /97                  520 /540
G135                    135 /100               145 /107                550 /560
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CÂTE TRACTOARE AGRICOLE AU FOST ÎNMATRICULATE ÎN MAREA BRITANIE ÎN 2021? Vezi cifra AICI

14 jan 2022

BLUE INNOVATION DAY: CELE MAI NOI TEHNOLOGII DE PREGĂTIRE A TERENULUI. Oferta companiei Lemken

10 jan 2022

SOLUȚII DIGITALE ÎN AGRICULTURĂ: Liderul AGROBRANDS 2021 la această categorie. Azi vom spune STOP VOTING!

27 dec 2021

O COMPANIE NORVEGIANĂ DEZVOLTĂ UN TRANSPORTATOR AUTONOM DE UTILAJE PENTRU AGRICULTURĂ, care oferă costuri cu 60% mai mici decât un tractor convențional

10 nov 2021

VÄDERSTAD LANSEAZĂ NOUA SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE Tempo L 16-24 Central Fill

02 nov 2021

VALTRA: Noi tractoare seria G, mai compacte și mai puternice

VALTRA: Noi tractoare seria G, mai compacte și mai puternice

VALTRA: Noi tractoare seria G, mai compacte și mai puternice

loading ...