VÄDERSTAD LANSEAZĂ NOUA SEMĂNĂTOARE DE PRECIZIE Tempo L 16-24 Central Fill

02 nov 2021
Väderstad, unul dintre cei mai mari producătorila nivel mondial în prelucrarea solului, însămânțare și plantare, lansează noua semănătoare de precizie Tempo L 16-24 Central Fill. Prin manipularea atât a semințelor, cât și a îngrășămintelor într-un sistem vrac, capacitatea recordului mondial de plantare poate crește și mai mult.

Semănătoarea de precizie în regim de mare viteză Väderstad Tempo L deține recordul mondial pentru semănarea a 502,05 hectare de porumb în 24 de ore, record stabilit în Ungaria în 2017.
Acum, Väderstad mărește familia Tempo cu noua semănătoare de precizie Tempo L, dotată cu buncăr central, atât pentru semințe, cât și pentru îngrășământ. Este introdusă, spune Mattias Hovnert, Senior Vice President Sales & Marketing, și adaugă:

Funcția buncărului central înseamnă că, în loc să alimenteze cu semințe fiecare dintre buncărele secțiunilor de rând, fermierul va trebui să alimenteze un singur buncăr central mare. Semănătoare de precizie Tempo L se va ocupa apoi de distribuirea semințelor și a îngrășământului către fiecare unitate de rând – toate acestea la viteză și precizie de plantare foarte înaltă.
Cu funcția centrală de alimentare, fermierul va putea obține și mai mult într-o zi de muncă, crescând astfel productivitatea și capacitatea.

Noua semănătoare Tempo L Central Fill va fi disponibilă cu 16 sau 24 de rânduri, ceea ce permite alternative de distanțiere între rânduri de la 450 la 762 mm, în funcție de model. Pentru a se potrivi cu randamentul de mare capacitate, semănătoarea de precizie este echipată cu un nou buncăr cu volum de 2 200 de litri de semințe și 5 000 de litri de îngrășământ, în total de 7 200 de litri.
Noul buncăr de la Tempo L Central Fill este echipat cu două ventilatoare în față, asigurând o capacitate de dozare mai mare, atât a semințelor, cât și a îngrășământului. Tehnologia din spatele sistemului de alimentare centrală este foarte intuitivă. Nu există un motor central de dozare a semințelor – în schimb, fiecare unitate de rând reglează numărul de semințe necesar pentru a-și asista sistemul individual de dozare a semințelor PowerShoot de înaltă precizie, spune Mattias Hovnert.

Noul Tempo L 16-24 cu buncăr central va avea premiera la târgul internațional Agritechnica în februarie 2022.


sursa:/agro-tv.ro
loading ...