A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

07 jun 2021

Zilele acestea a fost lansat traseul de drumeție Nisporeni-Vărzărești. Este primul traseu din Moldova marcat conform cerințelor europene, ceea ce înseamnă că indicatoarele corespunzătoare vă vor ghida pe tot itinerarul. De fapt, este opera Agenției de turism și organizare evenimente Tatrabis, directorul căreia este Emilian Dzugas, slovac de naționalitate și om de omenie ca fel de a fi. Emilian Dzugas a venit în Moldova acum douăzeci și ceva de ani, în calitate de angajat al Companiei Voxtel pe atunci. A rămas în Moldova, îi place și încearcă pe toate căile să promoveze turismul, în special cel intern.    

Tatrabis și-a propus să plaseze Moldova pe harta ecoturismului internațional, dar și să pună în valoare gastronomia locală și micii producatori sau prestatori de servicii turistice care, mai rar, dar totuși, îi putem întâlni în satele pitorești ale Moldovei nisporeniene.
Traseul în cauză Vă v-a duce  la cea mai veche mănăstire din Moldova, Vărzărești, și Vă va oferi parfumul salcâmilor înnebuniți. Iar când dispare salcâmul, apare teiul și tot așa pănă încercăm și simțim toate splendorile naturii.În cazul în care v-ar tenta o poză sau un selfie într-un câmp cu maci sau pe ponoarele așternute cu cimbrul-ciobanului,  toate aceste le găsiți garantat și gratis pe traseul Nisporeni-Vărzărești.
Emilian Dzugas promite că, în câțiva ani Moldova urmează a fi  împânzită cu trasee de drumețieâ, așa cum sunt împânziți Carpații din România bunăoară. În zona Nisporenilor ai ce vedea, ai înălțimi și coborășuri, ai priveliști copleșitoare, cu și fără răsărit de soare, drept că, mai puține mese mari, lăutari  și locuri de cazare cu piscină în curte. Dar, cu timpul, toate se vor face, important este să vină oamenii să calce pe acest pământ, comentează optimist Emilian Dzugas.
Apropo, slovac este și reprezentantul UE în Republica Moldova, Peter Michalko care-și încheie mandatul în această vară.  Apropo și munții Tatra tot în Slovacia se întind, probabil de acolo și provine brandul Tatrabis.
 
Top știri

HIBRIDUL BUCKFAST - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

10 DESTINAȚII TURISTICE DIN MOLDOVA – incluse în lista zonelor cu însemnătate UNESCO

23 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE GASTRONOMICE DE VIZITAT ÎN ZONA PARCULUI NAȚIONAL NISTRUL DE JOS

20 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE ÎN ZONA CODRILOR MOLDOVEI. O rețea de trasee pentru drumeții a fost lansată recent

12 mai 2022

LA CAHUL, A FOST CREAT UN NOU CLUSTER TURISTIC - „VIA CAHUL”

29 apr 2022

TURISMUL RURAL DIN ȚARA NOASTRĂ, PREGĂTIT DE UN NOU SEZON

25 apr 2022

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

loading ...