https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.27 EUR
17.88 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

07 jun 2021

Zilele acestea a fost lansat traseul de drumeție Nisporeni-Vărzărești. Este primul traseu din Moldova marcat conform cerințelor europene, ceea ce înseamnă că indicatoarele corespunzătoare vă vor ghida pe tot itinerarul. De fapt, este opera Agenției de turism și organizare evenimente Tatrabis, directorul căreia este Emilian Dzugas, slovac de naționalitate și om de omenie ca fel de a fi. Emilian Dzugas a venit în Moldova acum douăzeci și ceva de ani, în calitate de angajat al Companiei Voxtel pe atunci. A rămas în Moldova, îi place și încearcă pe toate căile să promoveze turismul, în special cel intern.    

Tatrabis și-a propus să plaseze Moldova pe harta ecoturismului internațional, dar și să pună în valoare gastronomia locală și micii producatori sau prestatori de servicii turistice care, mai rar, dar totuși, îi putem întâlni în satele pitorești ale Moldovei nisporeniene.
Traseul în cauză Vă v-a duce  la cea mai veche mănăstire din Moldova, Vărzărești, și Vă va oferi parfumul salcâmilor înnebuniți. Iar când dispare salcâmul, apare teiul și tot așa pănă încercăm și simțim toate splendorile naturii.În cazul în care v-ar tenta o poză sau un selfie într-un câmp cu maci sau pe ponoarele așternute cu cimbrul-ciobanului,  toate aceste le găsiți garantat și gratis pe traseul Nisporeni-Vărzărești.
Emilian Dzugas promite că, în câțiva ani Moldova urmează a fi  împânzită cu trasee de drumețieâ, așa cum sunt împânziți Carpații din România bunăoară. În zona Nisporenilor ai ce vedea, ai înălțimi și coborășuri, ai priveliști copleșitoare, cu și fără răsărit de soare, drept că, mai puține mese mari, lăutari  și locuri de cazare cu piscină în curte. Dar, cu timpul, toate se vor face, important este să vină oamenii să calce pe acest pământ, comentează optimist Emilian Dzugas.
Apropo, slovac este și reprezentantul UE în Republica Moldova, Peter Michalko care-și încheie mandatul în această vară.  Apropo și munții Tatra tot în Slovacia se întind, probabil de acolo și provine brandul Tatrabis.
 
PRODUCĂTORII DE STRUGURI DE LA SUD ALEG PERGOLA. Fermierii au fost instruiți în cadrul unui seminar în câmp deschis
30 jul 2021
1, 2 MILIOANE LEI ÎN DOI ANI. CE A FĂCUT MICU CU BANII? Tânărul antreprenor Alexei Micu și istoria lui de succes
29 jul 2021
DE CE NU-I MIERE DE TEI ȘI CÂT CER APICULTORII PENTRU CEA POLIFLORĂ? Răspunsul îl aflați mai jos
29 jul 2021
„ACȚIONĂM ECO PRIN INOVAȚIE”: Patru raioane de la Nord participă la programul pilot destinat agriculturii ecologice
28 jul 2021

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

loading ...