A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

07 jun 2021

Zilele acestea a fost lansat traseul de drumeție Nisporeni-Vărzărești. Este primul traseu din Moldova marcat conform cerințelor europene, ceea ce înseamnă că indicatoarele corespunzătoare vă vor ghida pe tot itinerarul. De fapt, este opera Agenției de turism și organizare evenimente Tatrabis, directorul căreia este Emilian Dzugas, slovac de naționalitate și om de omenie ca fel de a fi. Emilian Dzugas a venit în Moldova acum douăzeci și ceva de ani, în calitate de angajat al Companiei Voxtel pe atunci. A rămas în Moldova, îi place și încearcă pe toate căile să promoveze turismul, în special cel intern.    

Tatrabis și-a propus să plaseze Moldova pe harta ecoturismului internațional, dar și să pună în valoare gastronomia locală și micii producatori sau prestatori de servicii turistice care, mai rar, dar totuși, îi putem întâlni în satele pitorești ale Moldovei nisporeniene.
Traseul în cauză Vă v-a duce  la cea mai veche mănăstire din Moldova, Vărzărești, și Vă va oferi parfumul salcâmilor înnebuniți. Iar când dispare salcâmul, apare teiul și tot așa pănă încercăm și simțim toate splendorile naturii.În cazul în care v-ar tenta o poză sau un selfie într-un câmp cu maci sau pe ponoarele așternute cu cimbrul-ciobanului,  toate aceste le găsiți garantat și gratis pe traseul Nisporeni-Vărzărești.
Emilian Dzugas promite că, în câțiva ani Moldova urmează a fi  împânzită cu trasee de drumețieâ, așa cum sunt împânziți Carpații din România bunăoară. În zona Nisporenilor ai ce vedea, ai înălțimi și coborășuri, ai priveliști copleșitoare, cu și fără răsărit de soare, drept că, mai puține mese mari, lăutari  și locuri de cazare cu piscină în curte. Dar, cu timpul, toate se vor face, important este să vină oamenii să calce pe acest pământ, comentează optimist Emilian Dzugas.
Apropo, slovac este și reprezentantul UE în Republica Moldova, Peter Michalko care-și încheie mandatul în această vară.  Apropo și munții Tatra tot în Slovacia se întind, probabil de acolo și provine brandul Tatrabis.
 
Top știri

SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R. Moldova

18 oct 2021

RÂUL CAMENCA VA FI REABILITAT. Locuitorii au speranțe: de la reînvierea faunei până la dezvoltarea turismului

11 oct 2021

PLATFORMA RDCR: Un pas mai aproape către transformarea comunităților rurale din R. Moldova

11 oct 2021

AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE. Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

11 oct 2021

R. MOLDOVA ȘI UCRAINA: Patru trasee tursitice noi vor conecta ambele maluri ale Nistrului. Ce locații includ acestea

05 oct 2021
Din aceiași categorie

MEȘTER FAUR, PENSIUNEA UNUI OM CU MÂINI DE AUR! Unde găsiți locul potrivit pentru a dormi în… copaci, aflați AICI

13 mai 2021

IMAGINI CARE ÎȚI TAIE RESPIRAȚIA. Rezervația științifică “Prutul de Jos”, locul care merită vizitat măcar o dată în viață

07 aug 2020

VISUL DE LA MIRCEȘTI. Istoria lui Arcadie Foșnea, singurul care oferă un loc de muncă oamenilor din localitate

26 mar 2021

“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos

15 jun 2021

TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI. De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

14 apr 2021

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

A FOST LANSAT PRIMUL TRASEU DE DRUMEȚIE NISPORENI-VĂRZĂREȘTI

loading ...