AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE. Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

11 oct 2021
A adunat bănuț cu bănuț din câștigurile acumulate în străinătate, a apelat și la împrumuturi și a pus pe roate o afacere la Cotihana, în apropiere de Cahul.

Afacerea lui Nicolae Căpraru se întinde pe un lac din localitate, printre salcii, rațe și lebede. A deschis porțile pentru vizitatori în pandemie și n-a dat greș. Oamenii vin continuu pentru odihnă în aer liber, dar și pentru a vizita locurile pitorești din sudul țării, transmite AGROMEDIA cu referire la agora.md.



Nicolae Căpraru a dat startul afacerii sale acum doi ani. Tânărul, alături de soție, a decis să investească tot ce avea în locul parcă rupt din tablouri. A curățat zona, lacul, a amenajat șapte foișoare și a deschis porțile pentru vizitatori.

În prezent, grija pentru aspectul de poveste al zonei e asigurată de proprietar și alți doi angajați.

„Suntem foarte solicitați pentru că suntem unici în regiune. Săptămânal, în perioada caldă a anului suntem vizitați de circa 100 de persoane. De la ora 12:00 până la 22:00 seara oamenii pot veni, se pot odihni, pot găti propriul grătar și chiar au acces la pescuit. E interesant și pentru maturi, și pentru copii”, relatează antreprenorul.



Mai mult, serviciile prestate se extind și, în scurt timp, oaspeții vor putea beneficia și de  servicii de cazare. Antreprenorul a obținut recent un grant din partea Grupului de Acțiune Locală „Cișmeaua Sudului”, bani din fondurile europene ale Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Datorită celor 4.500 de euro primiți, Nicolae a decis să amenajeze o căsuță pe teritoriul zonei de agrement. Familia Căpraru nu se oprește aici, ci planifică să construiască trei astfel de căsuțe, dar și o bucătărie.

Cât despre cifrele afacerii, antreprenorul a dezvăluit câteva aspecte: „Un foișor ajunge să coste 450 de lei în cursul săptămânii și 500 de lei în weekend”.



Investițiile familiei în cei doi ani de afacere se estimează la 10-15 mii de dolari. Iar veniturile ajung uneori la 20 de mii de lei lunar. Dar acestea nu au fost venituri permanente.

„Noi încă n-am avut posibilitatea să lucrăm la capacitate maximă întreg anul. Au fost restricții și periodic ne-am închis sau am limitat accesul, chiar dacă suntem în aer deschis”, comunică antreprenorul.

Sursa: agora.md
loading ...