AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE. Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

11 oct 2021
A adunat bănuț cu bănuț din câștigurile acumulate în străinătate, a apelat și la împrumuturi și a pus pe roate o afacere la Cotihana, în apropiere de Cahul.

Afacerea lui Nicolae Căpraru se întinde pe un lac din localitate, printre salcii, rațe și lebede. A deschis porțile pentru vizitatori în pandemie și n-a dat greș. Oamenii vin continuu pentru odihnă în aer liber, dar și pentru a vizita locurile pitorești din sudul țării, transmite AGROMEDIA cu referire la agora.md.Nicolae Căpraru a dat startul afacerii sale acum doi ani. Tânărul, alături de soție, a decis să investească tot ce avea în locul parcă rupt din tablouri. A curățat zona, lacul, a amenajat șapte foișoare și a deschis porțile pentru vizitatori.

În prezent, grija pentru aspectul de poveste al zonei e asigurată de proprietar și alți doi angajați.

„Suntem foarte solicitați pentru că suntem unici în regiune. Săptămânal, în perioada caldă a anului suntem vizitați de circa 100 de persoane. De la ora 12:00 până la 22:00 seara oamenii pot veni, se pot odihni, pot găti propriul grătar și chiar au acces la pescuit. E interesant și pentru maturi, și pentru copii”, relatează antreprenorul.Mai mult, serviciile prestate se extind și, în scurt timp, oaspeții vor putea beneficia și de  servicii de cazare. Antreprenorul a obținut recent un grant din partea Grupului de Acțiune Locală „Cișmeaua Sudului”, bani din fondurile europene ale Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Datorită celor 4.500 de euro primiți, Nicolae a decis să amenajeze o căsuță pe teritoriul zonei de agrement. Familia Căpraru nu se oprește aici, ci planifică să construiască trei astfel de căsuțe, dar și o bucătărie.

Cât despre cifrele afacerii, antreprenorul a dezvăluit câteva aspecte: „Un foișor ajunge să coste 450 de lei în cursul săptămânii și 500 de lei în weekend”.Investițiile familiei în cei doi ani de afacere se estimează la 10-15 mii de dolari. Iar veniturile ajung uneori la 20 de mii de lei lunar. Dar acestea nu au fost venituri permanente.

„Noi încă n-am avut posibilitatea să lucrăm la capacitate maximă întreg anul. Au fost restricții și periodic ne-am închis sau am limitat accesul, chiar dacă suntem în aer deschis”, comunică antreprenorul.

Sursa: agora.md
Top știri

ATELIER DE INSTRUIRE LA CAHUL. Producătorii locali au aflat cum să-și dezvolte activitățile rurale

26 oct 2021

SATUL VĂLENI – o nouă destinație pe harta turistică din R. Moldova

18 oct 2021

RÂUL CAMENCA VA FI REABILITAT. Locuitorii au speranțe: de la reînvierea faunei până la dezvoltarea turismului

11 oct 2021

PLATFORMA RDCR: Un pas mai aproape către transformarea comunităților rurale din R. Moldova

11 oct 2021

R. MOLDOVA ȘI UCRAINA: Patru trasee tursitice noi vor conecta ambele maluri ale Nistrului. Ce locații includ acestea

05 oct 2021
Din aceiași categorie

MEȘTER FAUR, PENSIUNEA UNUI OM CU MÂINI DE AUR! Unde găsiți locul potrivit pentru a dormi în… copaci, aflați AICI

13 mai 2021

IMAGINI CARE ÎȚI TAIE RESPIRAȚIA. Rezervația științifică “Prutul de Jos”, locul care merită vizitat măcar o dată în viață

07 aug 2020

VISUL DE LA MIRCEȘTI. Istoria lui Arcadie Foșnea, singurul care oferă un loc de muncă oamenilor din localitate

26 mar 2021

“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos

15 jun 2021

TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI. De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

14 apr 2021

AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE. Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE

Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

AFACERE PE TIMP DE PANDEMIE. Cotihana - loc unic de la sudul țării, ce atrage zilnic zeci de vizitatori

loading ...