CUM ȘI-A DIGITALIZAT AFACEREA ÎN TURISM RURAL ANA CAPRARU DIN COTIHANA, CAHUL?

25 aug 2023
Ana Capraru, împreună cu soțul său, dezvoltă o afacere în domeniul turismului rural. Tânăra în vârstă de 32 de ani, își așteaptă oaspeții în satul Cotihana, raionul Cahul. În iarna acestui an, tânăra a decis să participe la programul Digital Upgrade pentru a-și avansa cunoștințele privind transformarea digitală a afacerii.
 
Digital Upgrade ne-a oferit o serie de soluții digitale pe care le-am implementat în afacerea noastră. Am organizat paginile de pe rețelele de socializare, am implementat planificarea activității pe termen scurt și lung. De asemenea, am învățat tehnici de securizare a informațiilor întreprinderii și am acumulat multe alte informații valoroase, spune antreprenoarea. 


 
Iar pentru că baza de odihnă pe care o gestionează nu avea un site web, Ana a aplicat și la programul de granturi mici din cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul. Astfel, tânăra a devenit beneficiara unui grant pentru digitalizarea afacerii, datorită căruia și-a creat o pagină web. 
 
Pagina web este un instrument puternic în promovarea afacerii, însă întotdeauna am amânat crearea acesteia pentru mai târziu. Cu ajutorul cursurilor și a grantului oferit în cadrul proiectului Startup City Cahul, am reușit, totuși, să creăm acest site care ne-a simplificat activitatea și ne-a ajutat să ne dezvoltăm afacerea, mărturisește tânăra.
 
Ana Capraru consideră că proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul reprezintă o oportunitate excelentă pentru copiii și adulții din Cahul de a-și dezvolta competențele digitale.
 


Existența acestui proiect este un beneficiu semnificativ pentru Cahul, deoarece oferă oportunități de dezvoltare a competențelor pentru oricine, indiferent de vârstă sau statut. Prin participarea la acest proiect, subiecte importante și necesare, pe care nu le cunoaștem în profunzime, sunt abordate în mod regulat, aducând astfel un plus de cunoștințe și informații valoroase comunității, povestește Ana.
 
Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul este implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Ambasada Suediei.
 
loading ...