NUFERII PLUTIND PE LACURI… Care sunt cele trei rezervații din Moldova unde cresc aceste flori și cât costă ca să le admiri, AICI

23 jun 2021

Sezonul florilor de nufăr începe în luna mai și durează până la finele lui  septembrie. În R. Moldova există trei rezervații unde cresc minunatele bijuterii acvatice, anunță AGROMEDIA citând diez.md.  Îi găsim în regiunea orașului Cahul, în satul Bardar din Ialoveni și în apropierea orașului Călărași.

La “Prutul de Jos” costă 150 lei ca să-i admiri

Rezervația Naturală “Prutul de Jos” (în apropiere de orașul Cahul)  reprezintă o arie protejată amplasată în cursul de jos al râului Prut, incluzând Lacul Beleu și împrejurimile sale, în sud-vestul țării. A fost  creată la 23 aprilie 1991 în scopul ocrotirii florei și faunei din lacul Beleu și a luncilor inundabile din împrejurimile lui. Aici puteți găsi și nufărul alb care este inclus în Cartea Roșie a Moldovei. Intrarea pe teritoriul rezervației este gratuită, dar pentru a ajunge să îi vezi de aproape trebuie să urci în barcă, iar plimbarea care durează costă 150 de lei pentru maturi, 75 de lei dacă ai între șapte și 16 ani și gratis pentru copiii de până la șase ani.
Dacă vrei să prinzi momentul în care înfloresc nuferii, trebuie să te trezești în zori și să mergi să observi plantele de pe lacul Beleu până la răsăritul soarelui. Pentru aceasta, cel mai probabil vei avea nevoie să rămâi peste noapte în rezervație. Aici este o zonă de camping, iar prețul pentru instalarea unui cort este de 50 de lei.
 
La Bardar afli despre strategiile marketing ale patronilor lacului
 
Lacul cu nuferi de la Bardar este cea mai apropiată locație de Chișinău unde poți găsi nuferi. Este și cel mai popular loc vizitat de moldoveni pentru a admira florile și a-și face fotografii cu acestea. E o proprietate private pe care cresc peste 50 de soiuri de nuferi aduși din diferite colțuri ale lumii, având o multitudine de culori și arome.
Locul este amenajat frumos, astfel încât vizitatorii să-și poată face fotografii deosebite – este amenajată o barcă specială și un scrânciob. Proprietarii lacului spun că intrarea pe teritoriu a fost dintotdeauna gratuită. Totuși, în acest an, din cauza condițiilor de pandemie, au stabilit un preț de 50 de lei pentru maturi. Au aplicat și o strategie marketing: clienții care pe timp de iarnă au procurat lalele (proprietarii sunt și crescători de lalele) de la Bardar au acces gratuit la lac.
Totodată, vizitatorii pot obține un nufăr gratuit dacă intră în apă și reușesc să rupă nufărul pe care îl indică proprietarul. Dacă vrei să procuri o floare de nufăr, va trebui să scoți din buzunar 50 de lei. Orar de activitate: vizitatorii pot veni în orice zi a săptămânii, iar proprietarii recomandă ca vizita să fie făcută până la ora 14.00. După această oră, nuferii încep să-și închidă florile până a doua zi dimineață.

La Călărași poți lăsa bacșiș ghidului

Lacul de nuferi de lângă Călărași este cea mai nouă locație de nuferi din Moldova. La fel ca lacul din Bardar, este o proprietate privată. Stăpâna lacului pregătea deschiderea lacului pentru vizitatori tocmai la anul, însă florile au înflorit și în acest an, așa că a decis să le ofere posibilitatea celor curioși să admire frumusețea nuferilor.

În lac se oglindesc 25 de soiuri de nuferi din întreaga lume, iar vizitatorii au posibilitatea să admire florile dintr-o barcă oferită de către proprietari alături de un ghid. Pentru că se află la început de drum, nu au taxe fixe stabilitate. Cu toate acestea, pentru a avea posibilitatea de dezvoltare în continuare a proiectului, proprietarii acceptă donații pe loc. De asemenea, vizitatorilor li se mai propune să procure cartea “Povestea Lotusului”. Pentru plimbarea cu barca tot nu există o taxă fixă, iar vizitatorii pot face o donație ghidului.
diez.md
loading ...