PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS.
În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

10 apr 2020
A îmbinat vinul cu turismul, iar rezultatul i-a adus un mare succes. Vorbim despre Gheorghe Cerven, proprietarul Vinăriei ’’KaraGani’’din raionul Vulcănești. Ca orice om de afaceri, antreprenorul își făcea planuri grandioase și pentru această primăvară, dar toate i-au fost stricate de pandemia de #COVID-19. Gheorghe Cerven a povestit pentru AGROMEDIA că a ajuns în impas, iar,  deocamdată, nici nu se poate gândi la vreo soluție.
 
’’Am închis ușile pentru turiști, respectăm ordinul emis de autorități. În general, suntem într-o situație foarte dificilă. Totul stă pe loc. Bugetul nostru este afectat de lipsa de turiști, dar în continuare, creditele noastre trebuie achitate. Sperăm că statul ne va ajuta dacă vom ajunge în impas, în caz contrar, totul se duce de râpă’’, a menționat producătorul.Afacerea cu vin include și o sală de degustații, un mic muzeu de familie, gastronomie găgăuză și o atmosferă care-i cucerea pe toți turiștii ce pășeau pragul aici. Aproape 40 la sută din vinul produs la ’’KaraGani’’era vând turiștilor, acum însă și vânzările au scăzut.
 
’’La momentul actual, putem vinde, dar evident cantități mai mici. Totuși, comercializăm mai puțin online, fiindcă suntem departe de Capitală, iar cerința cea mare este, de fapt, la Chișinău. Totuși, ne bucurăm că măcar în câmp nu este carantină și putem desfășura activitățile de primăvară. Ca să nu pierdem timpul, căci știm cât este de prețios, în această perioadă, plantăm soiuri noi viță de vie’’, a povestit Gheorghe Cerven.


Criza i-a afectat nu dar pe fondatorii vinăriei, dar și pe angajații de aici. Doar un singur om a mai rămas să muncească.
 
’’Din cauza pandemiei, am fost nevoiți să renunțăm la serviciile muncitorilor, căci nu avem cu cei plăti, toți chelnerii, bucătarii au rămas fără serviciu. Stăm toți acasă, vom respecta normele epidemiologice, doar să scăpăm de această epidemie de #COVID-19 cât mai repede’’, a mai spus antreprenorul.


Podgoriile vinăriei se întind pe o suprafață de 10 ha din zona cu Indicație Geografică Protejată Valul lui Traian.Calitatea produselor este asumată chiar de Gheorghe Cerven, proprietarul ’’KaraGani Winery”, care-și pune semnătura pe fiecare sticlă. În 2017, ’’Vinăria KaraGani’’ a obținut medalia de argint în cadrul Black Sea Region Wine&Spirits Contest cu vinul Cabernet Merlot și cea de aur în România!
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

SMART VILLAGE: Feștelița, satul care achită zero lei pentru energia electrică și căldură. Detalii

12 jan 2022

DEZVOLTAREA AGROTURISMULUI ÎN DROCHIA: Antreprenorii din regiune au participat la un atelier de instruire

05 jan 2022

COVORUL NOSTRU DEVENIT BRAND TURISTIC LA EXPOZIȚIA DIN DUBAI. Meșterul popular Ecaterina Popescu despre tezaur

05 jan 2022

MINISTRUL CULTURII A SEMNAT ACORDUL DE PARTENERIAT CU ANTRIM. Detalii

30 dec 2021

LA CAHUL, UNDE-S MAI DULCI IZVOARELE, VĂ AȘTEAPTĂ ȘASE DESTINAȚII TURISTICE. Locurile care merită să le vizitați

28 dec 2021

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS.
În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS

În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS. În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

loading ...