https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.29 EUR
18.05 USD
0.24 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS.În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS.
În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

10 apr 2020
A îmbinat vinul cu turismul, iar rezultatul i-a adus un mare succes. Vorbim despre Gheorghe Cerven, proprietarul Vinăriei ’’KaraGani’’din raionul Vulcănești. Ca orice om de afaceri, antreprenorul își făcea planuri grandioase și pentru această primăvară, dar toate i-au fost stricate de pandemia de #COVID-19. Gheorghe Cerven a povestit pentru AGROMEDIA că a ajuns în impas, iar,  deocamdată, nici nu se poate gândi la vreo soluție.
 
’’Am închis ușile pentru turiști, respectăm ordinul emis de autorități. În general, suntem într-o situație foarte dificilă. Totul stă pe loc. Bugetul nostru este afectat de lipsa de turiști, dar în continuare, creditele noastre trebuie achitate. Sperăm că statul ne va ajuta dacă vom ajunge în impas, în caz contrar, totul se duce de râpă’’, a menționat producătorul.Afacerea cu vin include și o sală de degustații, un mic muzeu de familie, gastronomie găgăuză și o atmosferă care-i cucerea pe toți turiștii ce pășeau pragul aici. Aproape 40 la sută din vinul produs la ’’KaraGani’’era vând turiștilor, acum însă și vânzările au scăzut.
 
’’La momentul actual, putem vinde, dar evident cantități mai mici. Totuși, comercializăm mai puțin online, fiindcă suntem departe de Capitală, iar cerința cea mare este, de fapt, la Chișinău. Totuși, ne bucurăm că măcar în câmp nu este carantină și putem desfășura activitățile de primăvară. Ca să nu pierdem timpul, căci știm cât este de prețios, în această perioadă, plantăm soiuri noi viță de vie’’, a povestit Gheorghe Cerven.


Criza i-a afectat nu dar pe fondatorii vinăriei, dar și pe angajații de aici. Doar un singur om a mai rămas să muncească.
 
’’Din cauza pandemiei, am fost nevoiți să renunțăm la serviciile muncitorilor, căci nu avem cu cei plăti, toți chelnerii, bucătarii au rămas fără serviciu. Stăm toți acasă, vom respecta normele epidemiologice, doar să scăpăm de această epidemie de #COVID-19 cât mai repede’’, a mai spus antreprenorul.


Podgoriile vinăriei se întind pe o suprafață de 10 ha din zona cu Indicație Geografică Protejată Valul lui Traian.Calitatea produselor este asumată chiar de Gheorghe Cerven, proprietarul ’’KaraGani Winery”, care-și pune semnătura pe fiecare sticlă. În 2017, ’’Vinăria KaraGani’’ a obținut medalia de argint în cadrul Black Sea Region Wine&Spirits Contest cu vinul Cabernet Merlot și cea de aur în România!
CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor
27 jul 2021
VREI O FERMĂ DE CĂPRIȚE, CU CAȘ MOALE ȘI LAPTE BUN? Urmează exemplul antreprenoarei Tatiana Leanca din Rezina
27 jul 2021
IGOR COPACINSCHI: „Piața din UE impune reguli stricte. BAYER vine cu trei produse fitosanitare omologate inclusiv în R. Moldova”
27 jul 2021
UNGHIURILE PROFITULUI LA PIERSICUL PLAT: De două ori mai scumpe decât cele obișnuite și considerate o cultură de nișă
26 jul 2021

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS.
În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS

În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

PENSIUNILE AGROTURISTICE ÎN IMPAS. În lipsa turiștilor, iată ce fac proprietarii acum

loading ...