PENSIUNILE TURISTICE SUNT ÎN IMPAS

15 apr 2020
Iată cum le-a afectat COVID-19 Turismul din Republica Moldova a început să-și ia avânt în ultimii ani datorită investițiilor făcute și a programelor elaborate de către autorități. Când parcă lucrurile mergeau mai bine, iată că pensiunile turistice s-au pomenit într-o situație destul de dificilă. COVID-19 le-a afectat activitatea.Acum, fără turiști, bani și investiții, totul stă pe loc. Reprezentanții pensiunilor sunt disperați și se plâng că toate planurile lor s-au dus de râpă. Administratoarea Eco Restort Butuceni, Olesea Cojocaru, a povestit pentru AGROMEDIA că aștepta în jur de 11 grupuri de turiști în perioada sărbătorilor pascale.
 
’’Urmau să vină oaspeți din Austria, Franța, Polonia și alte țări, iar atunci când făceam aceste rezervări mă gândeam că va fi un an destul de productiv. Toată iarna am achitat salarii la angajați doar ca să-i motivăm să rămână acasă și să muncească în țară. Acum, simțim criza și efectele pandemiei. Sperăm cât mai repede să treacă această situație dificilă și să reluăm activitatea’’, a povestit administratoarea.În lipsa turiștilor, reprezentanții pensiunilor și-au găsit ocupație.
 
’’Ca să nu pierdem timp în zadar, ne-am gândit să facem reparație în căsuțe și să punem diverse semințe în pământ. Suntem, totuși, optimiști că vom trece cu bine peste pandemie. Acum, este important să fim sănătoși’a mai menționat Olesea Cojocaru.Din data de 17 mai a fost instituită stare de urgență în țară din cauza COVID-19. Astfel, până în 15 mai nu mai voie să activează restaurantele, hotelurile și pensiunile turistice. Au voie să-și desfășoare activitatea doar alimentarele, stațiile PECO, farmaciile și magazinele specializate în agricultură.

Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

SMART VILLAGE: Feștelița, satul care achită zero lei pentru energia electrică și căldură. Detalii

12 jan 2022

DEZVOLTAREA AGROTURISMULUI ÎN DROCHIA: Antreprenorii din regiune au participat la un atelier de instruire

05 jan 2022

COVORUL NOSTRU DEVENIT BRAND TURISTIC LA EXPOZIȚIA DIN DUBAI. Meșterul popular Ecaterina Popescu despre tezaur

05 jan 2022

MINISTRUL CULTURII A SEMNAT ACORDUL DE PARTENERIAT CU ANTRIM. Detalii

30 dec 2021

LA CAHUL, UNDE-S MAI DULCI IZVOARELE, VĂ AȘTEAPTĂ ȘASE DESTINAȚII TURISTICE. Locurile care merită să le vizitați

28 dec 2021

PENSIUNILE TURISTICE SUNT ÎN IMPAS

PENSIUNILE TURISTICE SUNT ÎN IMPAS

PENSIUNILE TURISTICE SUNT ÎN IMPAS

loading ...