TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI. De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

14 apr 2021

În comuna Zahareuca (satul Sărătenii Vechi) din raionul Telenești a locuit cândva un boier, pe nume Dumitru. Lumea însă îi zicea Dima sau Mișuță. Ca orice moșier, avea și un conac, vestit în toată țara. Dar anii au trecut, timpurile s-au schimbat și pe locul monumentului architectural de altădată, a fost construită o tabără pionerească.
 
Tot în acest sat, trăiește familia Ciobanu, cea care a dat viață ruinelor de cândva, transformând terenul rămas de la boier într-un adevărat colt de rai! Tatăl și cei doi fii au pus bazele pensiunii Trei Păstori, în care au investit suflet, pasiune, dar și bani. Câți? Suficient de mulți, pentru că Sergiu, unul dintre “păstorii” cu care a discutat AGROMEDIA, a muncit ani de zile în Irlanda, iar cel de-al doilea fiu a revenit de curând din SUA, pentru ca împreună să gestioneze afacerea. Bineînțeles, banii câștigați de ambii se transformau în speranțe clădite în cele 14 foișoare de pe malul unui lac.
 

La milionul de lei, investit de familia Ciobanu, se mai adaugă și suportul financiar oferit de USAID/APM, în valoare totală de 250 mii lei. Este vorba de proiectul #ePosibilAcasă, în cadrul căruia au fost selectate pentru finanțare și promovare mai multe agropensiuni de la noi.
 
“Inițial, prestam servicii de tursim de weekend. Veneau oamenii la frigărui, la scăldat. Anul trecut urma să ne deschidem oficial, dar a dat pandemia peste toată lumea și ne-am transferat optimismul pentru anul acesta. Foișoarele au fost renovate, avem acum 12 camere de cazare plus un restaurant, unde gătesc soțiile și alte două bucătărese. Avem și o plantație de viță de vie, dar deocamdată producem vin pentru consumul personal. În agendă însă am fixat pentru vizitatori și degustarea vinului din podgoriile noastre. Mai creștem și nuci, am avut și căprițe, dar am renunțat la ele, pentru că am stat și am analizat: sau facem stână, sau pensiune. Așa că acum suntem Trei Păstori, dar fără oi”, ne-a povestit Sergiu, care ne-a asigurat că a revenit acasă motivat de investiții, dar și de pofta de muncă.
 
“E o afacere de familie, așteptăm să fim solicitați și vizitați, pentru că oaspeții au ce vedea, odată ajunși la noi”, a mai adăugat Sergiu Ciobanu.
 
Pensiunea se află la doar 35 km de Orhei și oferă vizitatorilor un tablou aproape ca în povești. Spiritul boierului Dima îi conferă localului statutul de “pensiune cu sânge albastru” și cu o alură de noblețe.
 
Pensiunea Trei Păstori este o destinație #mustvisit pentru turiștii care vor să descopere toată bogăția și varietatea turismului rural din Republica Moldova. Priveliștile uimitoare și bucatele tradiționale, pregătite din produse crescute local, combinate perfect cu aerul proaspăt și asfințiturile de soare, îți vor rămâne pentru mult timp în memorie, iar plecând de aici, îți vei spune că #ePosibilAcasă. Cei Trei Păstori au demonstrat acest lucru!
 

TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI. De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI

De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

TREI PĂSTORI: TATĂL ȘI DOI FECIORI. De ce trebuie să vizitați pensiunea din Zahareuca, construită din bani munciți peste hotare

loading ...