„VALUL LUI TRAIAN. VIN ȘI PASIUNE". Promovarea vinurilor cu IGP

28 jun 2024
Asociația UVV RGD „Valul lui Traian”, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului și Somelier Guild of Moldova, a organizat un eveniment dedicat promovării vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din Regiunea Geografică Delimitată „Valul lui Traian” - „Valul lui Traian. Vin și Pasiune".
 
La eveniment, au participat aproximativ 100 de oaspeți, inclusiv oficiali, bloggeri, jurnaliști și reprezentanți ai sectorului HoReCa, vinoteci și rețele comerciale. Prezenți la eveniment au fost ministrul agriculturii și industriei alimentare Vladimir Bolea și directorul Oficiului Național al Viei și Vinului Ștefan Iamandi. Moderatorul evenimentului a fost președintele Sommelier Guild of Moldova Roman Rotarov. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții a 14 companii vinicole, care au oferit pentru degustare vinurile lor de cea mai înaltă calitate.
 
Oaspeților le-au fost oferite pentru degustare mai mult de 50 de vinuri cu IGP „Valul lui Traian”, fiecare având un caracter distinct, dar împărtășind nuanțe comune caracteristice regiunii.
 
În deschiderea evenimentului, ministrul agriculturii și industriei alimentare Vladimir Bolea a venit cu un mesaj de încurajare, apreciere și susținere a producătorilor de vinuri cu IGP din Republica Moldova, subliniind importanța sprijinului de stat pentru dezvoltarea vinificației din regiunea Valul lui Traian:
 
Acest eveniment marchează un pas semnificativ în promovarea vinurilor cu IGP. Este esențial ca statul, prin Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, să continue să ofere suport producătorilor vitivinicoli, contribuind astfel la creșterea calității și recunoașterii internaționale a vinurilor noastre.
 
Directorul ONVV Ștefan Iamandi a evidențiat rolul crucial al educării publicului larg despre valoarea produselor cu IGP:
Vinurile cu Indicație Geografică Protejată sunt un simbol al calității și tradiției. ONVV va susține constant inițiativele care promovează aceste produse, asigurându-ne că publicul larg înțelege și apreciază valoarea lor.
 
Administratorul Asociației UVV RGD „Valul lui Traian” Viorel Golovatiuc a vorbit despre obiectivele pe termen lung ale asociației:
Acesta este doar începutul. Asociația noastră va continua să implementeze o strategie amplă de dezvoltare și promovare a vinurilor cu IGP ”Valul lui Traian”, colaborând strâns cu autoritățile și partenerii noștri.
 
Asociația UVV RGD „Valul lui Traian” își propune să continue organizarea de evenimente și inițiative, care să promoveze calitatea și autenticitatea vinurilor cu IGP „Valul lui Traian”, asigurându-se că acestea devin un reper pe harta viticolă internațională.
 
loading ...