https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
EXPORTURILE VINURILOR ÎMBUTELIATE AU AVUT O CREȘTERE ÎN PRIMUL SEMESTRU. Iată datele statistice

EXPORTURILE VINURILOR ÎMBUTELIATE AU AVUT O CREȘTERE ÎN PRIMUL SEMESTRU. Iată datele statistice

12 aug 2020
În pofida situației pandemice, țara noastră continuă să exporte vinuri pe diferite piețe externe. Potrivit datelor statistice, în primele șase luni ale acestui an, producția vitivinicolă a fost exportată în 56 de țări ale lumii, înregistrând, astfel, o creștere a cererii, în special, în România, Ucraina și Cehia și o descreștere în Federația Rusă și Belarus. Prin urmare, în primul semestru al anului curent, exporturile de vinuri îmbuteliate au crescut cu 5,7 la sută,  adică cu 1.094,5 milioane de litri, comparativ cu primul semestru din 2019. Printre principalele țări de export au fost România, Polonia și Cehia. Rezultatele au fost obținute datorită eforturilor comune ale vinificatorilor moldoveni, reuniți sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și ale Oficiului Național al Viei și Vinului de a promova constant produsul mândriei naționale, prin intermediul campaniilor și activităților implementate la nivel local și internațional.

Astfel, majoritatea exporturilor au fost făcute în primele două luni ale anului. O scădere explicabilă a fost simțită în lunile martie – mai, din cauza pandemiei de COVID-19, China fiind printre piețele în care a fost cea mai simțită această descreștere. Din luna iunie, exporturile de vinuri și-au revenit, înregistrând o evoluție semnificativă de 0,6 la sută la volum și 1,5 lasută la  valoare, față de iunie 2019.
Chiar și așa, datele ONVV mai arată că în primul semestru al acestui an, exportul total de vinuri a constituit 69,5 milioane de litri, în scădere cu 3,4 la sută sau cu 2,4 milioane de litri în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Din volumul total de vânzări în afara țării, vinurile liniștite dețin o cotă de 94la sută, vinurile fortificate – 2,6la sută, divinurile și distilatele – 2,2 la sută, iar spumantele – aproape 1 la sută.
În cele 56 de țări ale lumii, viticultorii din țară au exportat vinuri în sumă de 1.247,8 milioane de lei, în scădere cu aproape șase la sută ori cu 74,7 milioane de lei mai puțin decât în primele șase luni din 2019. Din totalul veniturilor, vinurile liniștite au generat 80,2 la sută, divinurile și distilatele – 14,5 la sută, vinurile fortificate – 3,3 la sută, iar spumantele – aproape două la sută.
Pentru a stimula exporturile de vinuri în cea de-a doua jumătate a anului 2020 și la începutul anului 2021, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este în proces de pregătire a unui plan de intensificare a eforturilor de promovare a sectorului vitivinicol la nivel local și internațional. Principalul obiectiv va fi orientat spre mediul digital, extinderea prezenței în comerțul electronic pe toate piețele strategice, dar și comunicarea pe segmentele internaționale.

De la creare și până în prezent, Oficiului Național al Viei și Vinului a promovat constant vinul de calitate și a întreprins acțiuni pentru diversificarea piețelor de desfacere pentru domeniul vitivinicol. ONVV este expertul Nr.1 în sectorul vitivinicol, care contribuie la reglementarea și dezvoltarea domeniului, servind drept platformă pentru acțiunea comună a tuturor celor implicați în creșterea competitivității produselor vinicole, valorificarea autenticității și orientarea spre consumator. 
 
 
 
 
 
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

EXPORTURILE VINURILOR ÎMBUTELIATE AU AVUT O CREȘTERE ÎN PRIMUL SEMESTRU. Iată datele statistice

EXPORTURILE VINURILOR ÎMBUTELIATE AU AVUT O CREȘTERE ÎN PRIMUL SEMESTRU

Iată datele statistice

EXPORTURILE VINURILOR ÎMBUTELIATE AU AVUT O CREȘTERE ÎN PRIMUL SEMESTRU. Iată datele statistice

loading ...