PURCARI SE EXTINDE PE DEALU MARE: Achiziționează un producător de struguri din România

09 dec 2021

Crama Ceptura, societate deţinută în totalitate de Purcari Wineries (simbol bursier WINE) a anunţat astăzi achiziţia a 100% din Vinoteca Gherasim, localizată în comuna Merei, judeţul Buzău, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.
 
Fondat în 1999, Vinoteca este un producător de struguri din zona viticolă Dealu Mare, cu terenuri în proprietate de 72,6 ha, dintre care 50,2 ha de vie în rod. Noua podgorie va fi integrată în activitatea operaţională a Cramei Ceptura, situată în apropiere.
 
„Achiziţia Vinotecii Gherasim Constantinescu va asigura Crama Ceptura cu struguri cu DOC Dealu Mare şi va susţine cererea în creştere pentru vinurile noastre. Am achiziţionat peste 50 ha de podgorii de înaltă calitate şi avem suplimentar 22 ha de teren pentru extindere ulterioară. Anul acesta plantaţia a produs o recoltă excepţională ca volum şi calitate. Suntem entuziasmaţi de această achiziţie, întrucât nu este o regiune mai bună în România pentru vinurile roşii decât Dealu Mare”, spune Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.
 
Purcari a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 39,8 milioane lei, fiind în creştere cu 55% faţă de aceeaşi perioadă a lui  2020, în timp ce veniturile au avansat cu 20% la 166,5 milioane lei, conform raportului financiar al companiei.
 
Acţiunile WINE, incluse în indicele de referinţă al bursei locale, BET, au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu un plus de 2,77%, pe tranzacţii de aproape 400 000 lei.
 
În 2021, acţiunile s-au apreciat cu 35%, la un rulaj de 142,1 milioane lei. Capitalizarea ajunge la 594 milioane de lei, conform datelor BVB.
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

OPERAŢII ÎN VERDE LA VIŢA-DE-VIE. Tăierea inelară. Desfrunzitul. Împungerea ciorchinilor. Scurtarea vârfului inflorescenţelor

05 jul 2022

PERICOL DE DEZVOLTARE A FĂINĂRII LA VIȚA-DE-VIE! Serghei Tutovan: „Este o ciupercă mai periculoasă decât își imaginează viticultorii”

27 jun 2022

O VINĂRIE A CONSTRUIT PRIMA STAȚIE DE TRATARE A APELOR REZIDUALE DIN MOLDOVA

17 jun 2022

MANA VIȚEI-DE-VIE: BOALA NR 1 DIN PODGORII. Cum aplicăm tratamentele, în funcție de perioada de dezvoltare?

15 jun 2022

ÎN PREMIERĂ, VINURILE MOLDOVENEȘTI FĂRĂ ALCOOL, PREMIATE CU AUR ÎN FRANȚA

13 jun 2022

PURCARI SE EXTINDE PE DEALU MARE: Achiziționează un producător de struguri din România

PURCARI SE EXTINDE PE DEALU MARE: Achiziționează un producător de struguri din România

PURCARI SE EXTINDE PE DEALU MARE: Achiziționează un producător de struguri din România

loading ...