PODGORIA VIN: „Statutul AEO și EA - instrumente foarte utile business-ului”

16 jun 2023
Dedicați artei de a descoperi și promova vinurile alese, Podgoria Vin se bucură de succes pe piața internațională, iar vinurile sale ajung în peste 10 țări din lume, inclusiv România, Olanda, Italia, Argentina și chiar Canada.
Încă de la fondare, 1999, pentru familia de antreprenori, prioritatea de bază este producerea vinurilor de calitate înaltă, cu o atenție specială pentru arhitectura viței-de-vie și dragostea pentru vinuri.

Pentru a asigura cea mai înaltă calitate a vinurilor produse, compania are în proprietate peste 400 ha de viță de vie, în regiunea de Sud a Moldovei, zona Valul lui Traian. Printre soiurile cultivate se regăsesc atât cele europene precum Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Kerner, Aligote, Cabernet-Sauvignon, Merlot, cât și soiuri tradiționale autohtone precum Feteasca Albă, Feteasca Regală, Viorica, Feteasca Neagră, Rară Neagră. În medie, compania produce peste 800 mln de litri de vin pe an, iar în mare parte, vinul este exportat.

Pentru că vinurile ajung în diverse țări ale lumii și compania se ocupă activ de import și export, afacerea de familie PodgoriaVin deține statutul de Agent Economic Autorizat (AEO), cât și cel de Exportator Aprobat, ceea ce aduce beneficii tangibile afacerii.

Compania se bucură de încrederea instituțiilor statului. Astfel, Serviciul Vamal oferă tratamente preferențiale în ce privește numărul de controale, asigurarea mai facilă și mai rapidă la trecerea prin coridoarele din punctele vamale la exportul și importul mărfurilor. Astfel de facilități asigură procese de business eficiente și predictibile pentru afacere.
 

Ce este Autorizația de Agent Economic Autorizat?

Programul AEO (Authorised Economic Operator/Agent Economic Autorizat) se bazează pe parteneriatul autorităților vamale cu agenții economici care se conformează benevol reglementărilor vamale, asigură securitatea mărfurilor în traficul internațional și cooperează cu vama.
 
Legislația oferă posibilitatea obținerii certificatului AEOC - pentru simplificări vamale sau AEOS - pentru simplificări vamale, securitate și siguranță. Totodată, poate fi solicitat concomitent pentru ambele tipuri de AEO concomitent.

Descrierea procesului de obținere a serviciului  de Acordare a Autorizației de Agent Economic Autorizat o găsiți AICI.
 
loading ...