VERNISAJUL VINULUI DE IARNĂ: 70 de vinificatori cu peste 400 de tipuri de vin

17 dec 2023
Vernisajul Vinului a fost, şi la această ediţie, un loc de întâlnire pentru pasionaţii de vinuri de calitate, dar şi o posibilitate de a interacţiona cu producătorii. Aproape 70 de vinificatori au expus pentru degustare peste 400 de vinuri autohtone. Cele mai bune vinuri au fost premiate în cadrul Concursului Naţional "Vinul Moldovei".

La vernisaj au fost lansate peste 100 de vinuri noi, produse din recolta anului 2023. 92 dintre cele mai bune vinuri din Republica Moldova au fost premiate după ce au fost evaluate de 30 de experţi internaţionali, în cadrul concursului naţional "Vinul Moldovei".În acest an se împlinește un deceniu de la lansarea brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”) pe plan internațional. Și un deceniu de la crearea Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) – o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat, specialiștii cărora sunt dedicați dezvoltării și implementării politicilor în domeniul vitivinicol.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului cu susținerea USAID Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

AGROMEDIA este partener media al evenimentului.
 
loading ...