https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.00 EUR
17.28 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.62 UAH
VINURILE NOASTRE, ÎN TOP 50 CELE MAI APRECIATE VINURI DIN LUME. Care marcă și-a adjudecat trofeul, afli AICI

VINURILE NOASTRE, ÎN TOP 50 CELE MAI APRECIATE VINURI DIN LUME. Care marcă și-a adjudecat trofeul, afli AICI

02 dec 2020
Vinurile produse în R. Moldova au înregistrat, în premieră absolută, un succes mondial. În cadrul La „Sélections Mondiales des Vins Canada”, cea mai apreciată competiție de profil din America de Nord, cinci vinuri made in RM, au fost areciate cu câte un Grand Gold – cea mai înaltă distincție acordată, astfel ajungând destoinic în „Top 50 cele mai apreciate vinuri”.
La finalul lunii noiembrie, Vinul Moldovei a stabilit un nou record la concursul internațional „Galicja Vitis” din Polonia. A revenit acasă cu  72 de medalii de aur. Distincțiile câștigate reprezintă eforturile comune ale vinificatorilor, reuniți sub brandul de țară „Wine of Moldova” și Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), un promotor al vinurilor moldovenești de calitate.
 
Irina Bîstrițchi, director adjunct, Oficiul Național al Viei și Vinului: „În ciuda perioadei actuale marcate de schimbări majore pe plan mondial, munca depusă de membrii industriei vinicole este apreciată la nivel internațional. Noile succese înregistrate atât la cea mai mare competiție din America de Nord, „Sélections Mondiales des Vins Canada”, cât și la Galijca Vitis din Polonia denotă calitate înaltă a vinurilor moldovenești și este un pas sigur pentru consolidarea imaginii brandului vinicol de țară, care cu siguranță, va aduce cu sine și creșterea exporturilor vinurilor de calitate. Oficiul Național al Viei și Vinului va continua să susțină participarea vinificatorilor moldoveni la cele mai importante  concursuri internaționale de profil.”
 
Pentru prima dată, 14 vinării din Moldova au participat la „Sélections Mondiales des Vins Canada”, desfășurat în acest an sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), precum și a Federației Mondiale a Marilor Competiții Internaționale de Vin (VINOFED). Premiul „Grand  Gold” și biletul direct în „TOP 50 cele mai apreciate vinuri”, au fost obținute de următoarele vinuri:
  • Aurore Syrah - Cabernet Sauvignon (2017),Fautor Winery;
  • Imperial Vin Cabernet Reserve (2018), Imperial Vin Group ;
  • Roșu de Bulboaca Limited Edition (2016), Castel Mimi;
  • Novak Red Blend #2 (2017), Novak Winery;
  • Saperavi (2018), Gitana Winery.
După numărul de medalii câștigate, Moldova vine după Italia (13 medalii Grand Gold) și Franța (9 distincții Grand Gold). Pe continentul european, Vinul Moldovei a marcat o premieră și și-a adjudecat un număr record de medalii de aur - 72  - dintre care 3 Champion Grand Gold și 1 Champion Gold la ediția jubiliară a concursului Galijca Vitis din Polonia. Cea mai înaltă distincție - Champion Grand Gold – a fost acordată mărcilor:
  • Traminer Late Harvest, Fautor Winery
  • Illustro Cabernet Sauvignon Merlot, Fautor Winery
  • Ialoveni Tare, Vinăria Ialoveni.
În acest an, țara noastră a fost reprezentată la concurs de 27 de vinării, care au prezentat 105 mostre de vinuri. La ediția precedentă a concursului Galijca Vitis din Polonia, RM a câștigat 27 de medalii de aur, dintre care 1 Champion Grand Gold și 1 Champion Gold.
 
 
APA ŞI VÂNTUL FURNIZEAZĂ CEA MAI MARE PARTE A ELECTRICITĂŢII DIN SURSE DE ENERGIE REGENERABILĂ
14 jan 2021
PROBLEMA EXPORTULUI DE STRUGURI. De ce unii fermieri nu își pot livra marfa
11 jan 2021
PESTA PORCINĂ AFRICANĂ FACE RAVAGII ÎN ROMÂNIA
05 jan 2021
SECTORUL NUCIFER MOLDOVENESC ÎN 2020
05 jan 2021

VINURILE NOASTRE, ÎN TOP 50 CELE MAI APRECIATE VINURI DIN LUME. Care marcă și-a adjudecat trofeul, afli AICI

VINURILE NOASTRE, ÎN TOP 50 CELE MAI APRECIATE VINURI DIN LUME

Care marcă și-a adjudecat trofeul, afli AICI

VINURILE NOASTRE, ÎN TOP 50 CELE MAI APRECIATE VINURI DIN LUME. Care marcă și-a adjudecat trofeul, afli AICI

loading ...