PLĂȚI DIRECTE PER KG DE PRODUS PENTRU: Bovine, ovine, caprine și cabaline

27 jun 2024
Fermierii vor putea solicita plăți directe în sectorul zootehnic. Ordinul cu privire la lansarea celui de-al treilea apel de depunere a dosarelor a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.
 
Potrivit documentului, cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal pentru speciile bovine, ovine, caprine și cabaline se depun în perioada 11 iulie - 13 septembrie 2024. Totodată, dosarele de solicitare a plăților directe per kg de lapte se depun din 11 iulie până în 23 august 2024.
 
Fermierii vor putea depune dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Plățile directe per kg de produs vor fi solicitate pentru produsele livrate în perioada 1 ianuarie 2024 - 30 iunie 2024.
 
Plățile sunt acordate din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, mărimea căruia în acest an este de 1 miliard 600 milioane lei.
 
Ordinul vicepremierului Vladimir Bolea cu privire la lansarea apelului de depunere a cererilor de solicitare pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
 
Pe parcursul anului curent au mai fost desfășurate două apeluri de depunere a cererilor de solicitare pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic.
 
Sursa: Moldpres
loading ...