Noutate pe piața europeană – lapte fără cazeină și lactoză, produs într-o mare fermă din România. Producătorul va fi primul din Uniunea Europeană care va comercializa acest produs pe piața autohtonă, transmite AGROMEDIA, cu referire la agrointel.ro.
În acest sens, familia Timiș, cea care deține afacerea EcoFerm, și-a planificat ca peste doi ani să lanseze pe piață lapte fără lactoză și cazeină, proteina responsabilă de reacții alergice.
„Vom fi primii în Europa. Lucrăm cu companii din Olanda și SUA. Luăm genomul de la animalele noastre, îl ducem în Olanda pentru a fi citit, iar pe baza acestuia compania din SUA ne dă exact animalul cel mai potrivit pentru a face lapte fără cazeină”, a declarat Radu Timiș, fondatorul CrisTim, pentru Economica.net.
EcoFerm exploatează 1.500 de hectare cultivate, 2.000 de vaci și vinde sub brandul Mugura, produce momentan 15.000 de tone de lapte pe an. În prezent, 25% din vacile productive de la EcoFerm produc lapte fără cazeină.
”Peste doi ani, pe produsele noastre veți vedea lapte fară lactoză. Vom produce 30.000 de tone de lapte fără cazeină însă, mai important, urmărim ca produsul să fie extrem de competitiv, adică un produs de foarte bună calitate pe care să îl putem vinde la prețul pieței”, a menționat antreprenorul.
Cazeina este principala proteină regăsită în lactate. Din punct de vedere chimic, cazeina este o proteină completă, ce conține aminoacizii esențiali, necesari pentru buna funcționare a organismului. Laptele tuturor mamiferelor conține cazeină, deoarece este un compus important pentru dezvoltarea fătului. Laptele de vacă conține 8,2g proteine.
EcoFerm reprezintă business-ul cu lactate al grupului CrisTim, liderul pieței locale de mezeluri și de produse ready to eat.