VIZITĂ DE LUCRU ÎN SATUL SEMIONOVCA. Ce consultații în domeniul zootehniei și cadastru au primit fermierii

14 mar 2022
Specialistul principal al Direcției agricultură și alimentație Grigore Coban, împreună cu șeful – interimar al Serviciului relații funciare și cadastru Alexei Jitaru, au întreprins o vizită de lucru în satul Semionovca la solicitarea fermierilor Răilean Oleg, crescător de ovine și Crat Liudmila, producătoare de lapte. Fermierilor le-au fost oferite consultații profesionale în domeniul zootehniei și cadastru. Un deosebit suport oferindu-se la perfectarea dosarelor pentru obținerea subvențiilor per cap de animal pentru anul 2022, conform Regulamentului de subvenționare a producătorilor agricoli, transmite AGROMEDIA cu referire la stefan-voda.md.

În anul 2022, crescătortorii de animale pot accesa sprijin financiar prin intermediul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ), prin sprijinul cuplat acordat producătorilor de lapte și carne (SCZ), precum și plățile compensatorii pentru creșterea animalelor de ferma din rase locale în pericol de abandon.

„O soluție convenabilă pentru gospodăriile producătoare de lapte, ar fi alocarea subvențiilor în timpul de față, când cele 17 capete de vaci mulgătoare întreținute, sunt în gestație. Cheltuielile pentru întreținerea animalelor sunt enorme, venituri din alte surse nu are. Însă, din motive că nu a fost dusă până la capăt procedura de înregistrare la Serviciul Teritorial Cadstral, completarea dosarului se tărăgănează”.

„O situație mai favorabilă este în cazul crescătorului de ovine, care întrunește toate condițiile pentru depunerea dosarului. La momentul actual, având în gestiune 146 de oi, mai bine de 50% sunt fătate și situația financiară îi permite să activeze din contul realizării producției. Dar, sunt probleme cu autorizarea terenului, pentru soluționarea cărora și s-a venit în ajutor”.

Ambele ferme sunt amplasate în extravilanul satului Semionovca, ce le permite să beneficieze de suport din parte statului.


 

VIZITĂ DE LUCRU ÎN SATUL SEMIONOVCA. Ce consultații în domeniul zootehniei și cadastru au primit fermierii

VIZITĂ DE LUCRU ÎN SATUL SEMIONOVCA

Ce consultații în domeniul zootehniei și cadastru au primit fermierii

VIZITĂ DE LUCRU ÎN SATUL SEMIONOVCA. Ce consultații în domeniul zootehniei și cadastru au primit fermierii

loading ...