ATENȚIE! Ouă cu Salmonella pe raft. Despre ce producător este vorba, AICI

12 oct 2023
ANSA avertizează din nou despre prezența pe piață a unui lot de ouă cu Salmonella (S. Enteritidis). Este vorba despre produsul livrat de operatorul din domeniul alimentar SRL ”REDIAGRO”, s. Târnova, r. Dondușeni.
 
Cum recunoaștem ouăle infestate?
  • Denumire produsului: Ouă de găină pentru consum;
  • Codul producătorului:  3MD DN 006;
  • Data durabilității minimale: 09.10.2023-05.11.2023;
  • Producător: SRL ” REDIAGRO”, s. Târnova, r. Dondușeni.

 
Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, producătorul a inițiat deja procedura de retragere de la clienți a ouălor cu pricina. Astfel, SRL „REDIAGRO”, în conformitate cu Legea nr. 306/2018 privind siguranța alimentelor, recheamă de la distribuitori și din rețeaua de comerț toate loturile de ouă pentru consumul uman din lotul respectiv.
 
Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.
 
În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor asupra sănătății umane, prezentate de un produs alimentar neconform.
 
Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.
 
În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la subdiviziunile teritoriale ale ANSA sau la numărul de telefon: 0(22) 26 46 87 / Linia Verde: 0 800 800 33: / Viber: 067675544.

Acțiunea este în desfășurare.
loading ...