CUMPĂRĂ UN BILET ÎN LUMEA ALBINELOR ȘI AJUTĂ UN COPIL. Stupina din Codrii Moldovei desfășoară o campanie de caritate

21 dec 2022
Un cadou bun bucură două persoane, iar cadoul perfect – trei: cel ce dăruiește, cel ce primește și copilul care va primi niște bănuții pentru o pâine sau o bomboană. Cu acest îndemn, Stupina din Codrii Moldovei a demarat cea de-a doua ediție a campaniei „Ajută un copil”.

Este o idee extrem de frumoasă, în urma căreia cei care vor participa, pe lângă faptul că vor aduce bucuria pe fața unor copii din familii social vulnerabile sau a unor bătrâni aflați în dificultate, vor avea ocazia să descopere o nouă destinație turistică, lansată recent.

Condițiile sunt cât se poate de simple: cumpărați un voucher în valoare de 70 de lei, care va servi drept bilet de acces la Stupină, iar banii vor fi donați pentru 24 de copii din 10 familii social vulnerabile și 7 bătrâni țintuiți a pat. Va fi donată valoarea unui voucher per familie (de exemplu, familia din 3 membri va achita 210 lei, 70 dintre care merg spre donație).

Sunt puse în vânzare 100 de vouchere cu valoarea totală de 7000 de lei. Voucherul include o excursie la prisaca din satul Bravicea, raionul Călărași, degustarea produselor apicole, accesul la tiroliană, trambulină mare și țarcul cu iepurași, transportul până la stupină este din cont propriu. Cumpărând voucherul acum, vă rezervați o excursie la stupină în primăvară sau vară (aprilie-septembrie), întrucât iarna albinuțele sunt în repaus și trebuie să le respectăm liniștea.

Mai mult, donațiile vor fi sub formă de bonuri la magazinele din satul Bravicea de unde deținatorii acestora vor putea lua produse alimentare și de uz casnic, cu excepția băuturilor spirtoase și a țigărilor. Astfel, sunt susținuți și agenții economici din sat, care, de asemenea vor contribui financiar în cadrul campaniei.

Ideea aparține unei familii frumoase: Eugen și Victoria Sobol, care vara aceasta au lansat proiectul turistic „Odihnă în stupină” la stupina lor din satul Bravicea.

Suntem la a doua ediție a proiectului. Anul trecut, am vândut produse apicole și banii au fost donați. Noi am cumpărat mai multe produse pe care le-am dus familiilor social vulnerabile, dar este un proces anevoios și nu întotdeauna știm de ce au nevoie aceștia. Astfel, anul acesta am decis să le oferim bonuri și ei să-și ia produsele potrivit necesităților. Ne bucurăm și de suportul antreprenorilor locali. Pentru a-i motiva să se implice și mai mult, valoarea bonului la un anumit magazin va fi în funcție de contribuția antreprenorului.

De asemenea, avem și donatori anonimi care ne susțin și ne motivează și mai mult să facem acest gest. Anul trecut am mers cu Moș Crăciun prin sat și am bucurat și copilașii pe care i-am întâlnit pe drum. Anul acesta, bonurile vor fi repartizate pe 6 ianuarie, ziua când la noi în sat se merge la colindat, menționează Eugen Sobol.

Proiectul turistic „Odihnă în stupină” a fost lansat în luna august 2022. La prisaca familiei Sobol puteți vedea detalii interesante despre viața albinelor, gusta produse apicole, vizita casa bătrânească și locurile pitorești din zonă. De asemenea, antreprenorii pun la dispoziția turiștilor o zonă de apiterapie – somnul pe stupi. Este o procedură extrem de relaxantă cu numeroase efecte curative. Prisaca se află în satul Bravicea, raionul Călărași.

Voucherele pot fi cumpărate online, printr-un mesaj pe pagina de facebook Stupina din Codrii Moldovei sau printr-un apel la numărul de telefon 0697 37 397.

 
loading ...