DESCOPERIȚI SECRETELE POMICULTURII MODERNE LA „ZIUA FRUCTELOR”

06 jul 2023
Veniți să descoperim secretele pomiculturii moderne la Expoziția „Ziua Fructelor”! Organizatorii au pregătit un program intens, captivant și plin de informații valoroase pentru toți horticultorii pasionați.

Pe 7 iulie, în livada companiei Prodcar din satul Căzănești, raionul Telenești, puteți face schimb de experiență și prelua cele mai bune practici în domeniul horticulturii pentru cultivarea și dezvoltarea livezilor viitorului.

În cadrul Expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”, horticultorii vor avea ocazia să descopere soluții inteligente pentru livezile lor, în condițiile provocărilor actuale.

Andrei Caduc, producător de fructe, confirmă că schimbările climatice și cele din sectorul fructelor determină necesitatea ajustării tehnologiilor de producere și post-recoltă pentru obținerea unor fructe de calitate. Tocmai din acest motiv, spune producătorul, participarea la expoziție este o posibilitate unică de a cunoaște noile tendințe și inovații din sector și de a dezvolta parteneriate.La una dintre edițiile recente, pomicultorul a achiziționat o stație meteo performantă care furnizează date precise ce permit luarea deciziilor optime în timp util, ceea ce ajută inclusiv la economisirea resurselor.

Producătorul încurajează toți actorii din sector să viziteze expoziția care va avea loc pe 7 iulie, în livada companiei Prodcar din satul Căzănești, raionul Telenești.

La eveniment vor veni cu un mesaj de salut:
  • Vitalie Gorincioi, Președintele Moldova Fruct;
  • Vladimir Bolea, vicepremier, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare;
  • Dumitru Alaiba, vicepremier, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării;
  • John Riordan, Șef Adjunct al Misiunii USAID Moldova.
Vedeți în imagini agenda desfășurată a activităților din cadrul expoziției.


 
loading ...