Circa zece producători și exportatorii de produse horticole în stare proaspătă vor fi asistați în următoarele luni în procesul de implementare a standardelor GLOBALG.A.P. și GRASP. Aceștea vor fi selectați de către
Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova, care a lansat un apel în acest sens.
Horticultorii pot solicita finanțare pentru una sau mai multe activități din lista celor indicate mai jos:
1. Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor standardului GLOBALG.A.P.;
2. Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor modulului GRASP al standardului GLOBALG.A.P.
Proiectul APM va acoperi costurile serviciilor de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor GLOBALG.A.P. și GRASP, iar antreprenorii selectați vor asigura costurile serviciilor de audit și certificare GLOBALG.A.P. și GRASP.
Experiența Proiectului APM și a partenerilor săi demonstrează că implementarea bunelor practici agricole și sociale contribuie la sporirea eficienței proceselor de producere și manipulare post-recoltare, creșterea calității și siguranței alimentare a produselor și majorarea exporturilor prin corespunderea cu cerințele importatorilor din UE și alte regiuni.
Marea majoritate a comercianților cu amănuntul din UE solicit, în mod obligatoriu, certificarea GLOBALG.A.P. pentru toți furnizorii lor de fructe în stare proaspătă, precum și confirmarea aplicării unui tratament etic al forței de muncă.
Informația detaliată despre apel și formularul de aplicare este disponibil pe acest link:
https://drive.google.com/drive/folders/1p7lMFuAViFXX948e9QtiLuxfN_QZQJLu?usp=sharing