EXPOZIȚIILE INTERNAȚIONALE „MOLDAGROTECH” ȘI ,,FARMER”, EDIȚIA DE TOAMNĂ 2023

11 oct 2023
Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial „MOLDAGROTECH” și a Expoziția internațională specializată de produse, utilaje, tehnologii agricole și meșteșuguri ,,FARMER” revin și în această toamnă.
 
Inaugurarea oficială a expozițiilor va avea loc joi, 19 octombrie curent, cu începere de la ora 10:00, la centrul expozițional Moldexpo.
 
Ediția anului 2023 întrunește peste 200 de participanți din 5 țări: Republica Moldova, Austria, Italia, România, Ucraina. Printre expozanți, se regăsesc producători şi dealeri de tehnică, instrumente, inventar și echipament pentru complexul agroindustrial și pentru grădinărit, fermieri precum și institute de cercetări, experţi, reprezentanţi ai structurilor de stat, ai companiilor de asigurări, băncilor comerciale, organizațiilor financiare, proiecte internaționale pentru dezvoltarea agriculturii etc.
 
Tehnică agricolă performantă
Dealerii de tehnică agricolă vor demonstra funcționalitatea celor mai noi combine, tractoare, maşini şi echipamente pentru mecanizarea agriculturii, cu diversă  destinaţie.
 
De un interes sporit se bucură minitehnica – o soluție optimă pentru fermierii mici și gospodăriile rurale. Oferta expozițională include sisteme de alimentare cu apă şi de irigare în agricultură, maşini de îmbunătăţiri funciare, fertilizanți şi produse de protecţie a plantelor, echipamente pentru industria alimentară, utilaje pentru producţia de furaje. Vizitatorii vor cunoaște tehnologiile de economisire a energiei. Printre noile tendințe este și digitalizarea agriculturii, căreia îi va fi dedicată o zi specială în cadrul expoziției.
 
Produse agro-alimentare autohtone
În pofida unui an afectat de secetă și alte calamități naturale, la expoziția-târg „FARMER” vor fi expuse produse agricole sau procesate din gospodăriile fermierilor. De asemenea, vor fi găsite nutrețuri combinate, medicamente veterinare, preparatele utilizate în zootehniee și îngrășămintele.
 
Instituţiile ştiinţifice specializate, printre care I.F. Porumbeni și ICCC „Selecția” vor promova tehnologii noi, menite să sporească eficienţa proceselor de cultivare, păstrare şi prelucrare a produselor agricole. Instituțiile bancare și de finanțare vor prezenta ofertele speciale de creditare. Tot mai mult iau amploare asigurările în agricultură, acest serviciu va fi propus la expoziție în condiții avantajoase.
 
La târgul “Toamnă de Aur” vizitatorii vor putea achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, miere și produse apicole etc. Un segment însemnat ocupă materialul săditor: puieți, flori, semințe, bulbi etc., care se bucură de mare popularitate în rândul vizitatorilor.
 
Programul de afaceri
În fiecare zi de expoziție, conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova va desfășura întruniri-dezbateri cu șefii direcțiilor agricole raionale și cu alți reprezentanți care activează în sectorul agrar.
 
La fel, în cadrul expoziției, va fi prezentat Planul Național de Acțiuni privind Agricultura de Familie în Republica Moldova, procedura de autorizare și tendințele de reglementare privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare, mecanismele de subvenționare în agricultură.
 
Expoziţia MOLDAGROTECH este prima și unica din Republica Moldova agreată de UFI (Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa).
 
AGROMEDIA este partener media al expozițiilor.
loading ...