FĂRĂ ZIUA NAȚIONALĂ A VINULUI ȘI ÎN ACEST AN. MAIA a emis un ordin prin care anulează sărbătoarea tradițională

15 sep 2021
Reprezentanții sectorului vitivinicol, susţinătorii şi promotorii vinului moldovenesc, dar și cei care așteptau Ziua Națională a Vinului sunt informați că evenimentul se amână.
 
În acest context, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a emis, la 14 septembrie curent, un ordin și a informat Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) despre decizia luată. „Urmare a indicației Cancelariei de Stat și hotărârii primite de către Consiliul de coordonare al IP ONVV, MAIA informează despre anularea organizării/desfășurării Zilei Naționale a Vinului în anul anul 2021”, se arată în actul emis de ministerul de resort.
 
Precizăm că la 2 septembrie curent, Guvernul a distribuit o circulară către conducătorii autorităților administrației publice centrale, prin care premiera Natalia Gavriliță solicită, în legătură cu răspândirea infecției Covid-19, anularea tuturor activităților publice programate anterior.
 
Decizia a fost publicată și de Wine of Moldova, care notează: „Ziua Naţională a Vinului e mai mult decât un eveniment, şi chiar dacă nu ne întâlnim anul acesta în PMAN, vă suntem aproape, cinstind tradiţiile moldoveneşti, mândri de produsul care ne duce faima în toată lumea – vinul şi brandul de ţară Wine of Moldova!”, se arată în mesaj.
 
AGROMEDIA amintește că din același motiv, în acest an a fost amânat și Festivalul Național al Strugurelui de la Cimișlia, ediția a VIII-a.
 
loading ...