FESTIVALUL POMUȘOARELOR ȘI AL MIERII REVINE ÎNTR-O ALTĂ LOCAȚIE

10 aug 2023
Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine revine, în perioada 12-13 august, între orele 8.00 -18.00. Toată lumea este așteptată în scuarul Teatrului de Operă și Balet  din or. Chișinău.
 
Producătorii locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni și de această dată, aducând la târg pomușoare proaspete: mure, zmeură, afine, goji etc. De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra mai multe tipuri de miere și produse apicole precum și produse de artizanat de la meșteri populari.
 
Este pentru a doua oară în această vară când se organizează Festivalul. Prima ediție din 2023 s-a desfășurat în perioada 29-30 iulie, la Ciocana. Evenimentul a avut și un scop caritabil, au fost ajutate cu produse alimentare familii social vulnerabile din Chișinău.
 
Festivalul este organizat de AO „Pomușoarele Moldovei” și AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, cu susținerea Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală(USAID).
 
Evenimentul are drept scop susținerea producătorilor locali, promovarea produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizarea consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.
 
 
loading ...