GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

13 sep 2021
Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) a lansat un nou Concurs de granturi pentru Ecologizarea Afacerilor și a extins termenul de depunere a dosarelor. Acesta este destinat companiilor din R. Moldova orientate spre ecologizarea proceselor de producere/prestări servicii, valoarea grantului fiind de până la 200 mii lei. În același timp, contribuția proprie este de minim 30%.  Perioada de depunere a aplicațiilor a fost extins până la 20 septembrie.
 
Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.592/2019) este implementat de către ODIMM în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.
 
Cine poate aplica la Concurs
 
Înainte de a se înregistra la Program, antreprenorii sunt încurajați să
efectueze o autoevaluare a afacerii pentru a constata nivelul de ecologizare a proceselor de producere și prestare servicii în companie. Ei urmează să răspundă la întrebările chestionarului, selectate în patru compartimente specifice acțiunilor de eficiență energetică, reutilizarea apei, sortarea deșeurilor și aplicarea sistemului de management în companie.
 
Prin intermediul Programului, ÎMM va beneficia de materiale informative, consultanță, servicii de suport și formare privind identificarea soluțiilor și adoptarea acțiunilor concrete de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor, care să permită creșterea potențialului companiei de a obține o cotă mai mare pe piețe.  
 
În cadrul etapei doi, întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de suport financiar sub formă de grant pentru implementarea acțiunilor de ecologizare privind utilizarea eficientă a resurselor, aplicarea modelelor de producție și consum durabile, introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice, reducerea si gestionarea deșeurilor, prevenirea poluării și gestionarea resurselor de apă, etc.
De menționat că pot aplica pentru proiectul investițional de ecologizare a proceselor de producere/prestare a serviciilor pentru suportul financiar în valoare mică de 200 000 lei (excepție plățile TVA) doar ÎMM-urile care au obținut certificatul de participare la Cursul de instruire al managerilor „Elaborarea și implementarea Planurilor de ecologizare a ÎMM”.
 
Aplicarea la grant se va realiza în regim online: https://bit.ly/3yDc13p.
 
Mai multe despre noul Concurs aflați pe pagina https://bit.ly/3izdv9q.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL. Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

20 jan 2022

DIGITALIZAREA ÎN SPRIJINUL ANTREPRENORILOR: Ce prevăd cele două pachete care vor fi lansate în curând și ce oportunități oferă

14 jan 2022

ASOCIAȚIA EcoLocal LANSEAZĂ PLATFORMA PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI AGRO-ECOLOGIC. Detalii

12 jan 2022

CURS ONLINE DESPRE AGRICULTURA ECOLOGICĂ PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI. Detalii

11 jan 2022

CELE MAI VOTATE BRANDURI DIN AGRICULTURĂ, TOPUL AGROBRANDS 2021: Liderii detașați la toate categoriile

29 dec 2021

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO

ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor

Detalii AICI

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

loading ...