GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

13 sep 2021
Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului IMM (ODIMM) a lansat un nou Concurs de granturi pentru Ecologizarea Afacerilor și a extins termenul de depunere a dosarelor. Acesta este destinat companiilor din R. Moldova orientate spre ecologizarea proceselor de producere/prestări servicii, valoarea grantului fiind de până la 200 mii lei. În același timp, contribuția proprie este de minim 30%.  Perioada de depunere a aplicațiilor a fost extins până la 20 septembrie.
 
Programul de Ecologizare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.592/2019) este implementat de către ODIMM în scopul promovării, susținerii și dezvoltării capacităților ÎMM pentru a adopta practici de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor.
 
Cine poate aplica la Concurs
 
Înainte de a se înregistra la Program, antreprenorii sunt încurajați să
efectueze o autoevaluare a afacerii pentru a constata nivelul de ecologizare a proceselor de producere și prestare servicii în companie. Ei urmează să răspundă la întrebările chestionarului, selectate în patru compartimente specifice acțiunilor de eficiență energetică, reutilizarea apei, sortarea deșeurilor și aplicarea sistemului de management în companie.
 
Prin intermediul Programului, ÎMM va beneficia de materiale informative, consultanță, servicii de suport și formare privind identificarea soluțiilor și adoptarea acțiunilor concrete de ecologizare a proceselor de producere și prestare a serviciilor, care să permită creșterea potențialului companiei de a obține o cotă mai mare pe piețe.  
 
În cadrul etapei doi, întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de suport financiar sub formă de grant pentru implementarea acțiunilor de ecologizare privind utilizarea eficientă a resurselor, aplicarea modelelor de producție și consum durabile, introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice, reducerea si gestionarea deșeurilor, prevenirea poluării și gestionarea resurselor de apă, etc.
De menționat că pot aplica pentru proiectul investițional de ecologizare a proceselor de producere/prestare a serviciilor pentru suportul financiar în valoare mică de 200 000 lei (excepție plățile TVA) doar ÎMM-urile care au obținut certificatul de participare la Cursul de instruire al managerilor „Elaborarea și implementarea Planurilor de ecologizare a ÎMM”.
 
Aplicarea la grant se va realiza în regim online: https://bit.ly/3yDc13p.
 
Mai multe despre noul Concurs aflați pe pagina https://bit.ly/3izdv9q.
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CURS GRATUIT DE INSTRUIRE FINANCIARĂ ȘI PROFESIONALĂ. CORTEVA susține femeile din agricultură

27 jun 2022

4 ANI DE ECOLOCAL FARMERS MARKET. Sâmbătă, 25 iunie – ediție aniversară cu multe surprize și carnaval

24 jun 2022

PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

23 jun 2022

CURSURI GRATUITE PENTRU COMPANIILE DIN INDUSTRIA PLANTELOR MEDICINALE ȘI AROMATICE

16 jun 2022

EXPOZIȚIA „ZIUA FRUCTELOR” LA CEA DE-A IV-A EDIȚIE. Sunt așteptate peste 50 de companii cu cele mai noi tehnologii în domeniu

16 jun 2022

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO

ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor

Detalii AICI

GRANTURI DE PÂNĂ LA 200 MII LEI PENTRU AFACERE ECO. ODIMM a extins termenul pentru depunerea dosarelor. Detalii AICI

loading ...