IARMAROC AGRICOL ÎN CENTRUL CAPITALEI: FLORI, RĂSAD, POMI, ETC.

04 mai 2023
Un iarmaroc agricol s-a deschis, astăzi, 4 mai, în Chişinău. A fost forfotă mare printre tarabe, iar pe lângă răsad şi seminţe, doritorii şi-au mai putut cumpăra flori sau arbuşti pentru gospodării, transmite AGROMEDIA, cu referire la TVR.

Agricultori din toate zonele Republicii Moldova au venit la iarmarocul agricol de pe strada Mitropolit Varlaam din Chişinău. La tarabele cu răsad, seminţe şi flori s-au format rânduri încă de la primele ore ale zilei.

Mulţumesc, prima zi este astăzi, băieţii care mă ştiu din anii trecuţi vin nici nu mă întreabă cât costă, dă, că-s bune. Ţine, bade, 10 lei şi drum bun! Şi la anul tot la mine să vii, hai. Firul, care pentru e pentru seră, costă 10 lei, care nu e pentru seră este 3 lei, spune un vânzător.

Târgul de lângă Piața Centrală este, zilele acestea, punctul de întâlnire al celor pasionaţi de grădinărit. Tarabele sunt pline cu arbuști, puieți, dar și flori multicolore. Târgul, care seamănă cu o grădină imensă, este potrivit și pentru iubitorii de flori.

Avem trandafiri, avem lilii. Avem și cumpărători, mulţumim, decât deloc e bine şi atât, spune alt vânzător.

Văd că sunt foarte frumoase florile, tare frumoase! şi vreau să îmi aleg pentru vilă, să fac să fie frumos sufletului şi ochiului. Vreau begonii şi de astea (către vânzător), cum le zice? Tot begonii? multianuale, vorbește un cumpărător.

Mi-a zis vânzătorul că e ceva neobişnuit şi foarte frumos. Aşa că o să le punem în pământ şi o să vedem dacă este reuşită achiziţia. Eu cred că pentru aşa flori frumoase, 100 de lei de bucată nu este scump. Efortul omului şi munca lui este mult mai scumpă, povestește alt cumpărător.

Iarmarocul va fi deschis până la finele lunii şi este organizat de autorităţile municipale în preajma Pieței Centrale de pe strada Armenească.
 
loading ...