ÎN ATENȚIA IMPORTATORILOR DE FRUCTE ȘI LEGUME PROASPETE!

15 jun 2023
Atenție la ambalajul fructelor și legumelor proaspete! Acesta trebuie să fie nou, curat și să corespundă prevederilor legale. ANSA nu mai admite transportarea fructelor și legumelor în cutii vechi, murdare sau deteriorate.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că, în conformitate cu art.18, pct.1 al Legii nr. 296/2017, privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare:

Materialul utilizat pentru împachetare și ambalare nu trebuie să fie o sursă de contaminare.

Este de menționat că, în conformitate cu prevederile cap. II, pct.7 al Hotărârii Guvernului nr.1279/2009 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice „Ambalarea, transportarea şi depozitarea fructelor, legumelor şi ciupercilor proaspete”:

Materialele de ambalaj trebuie să fie noi şi curate. Igiena ambalajului, inclusiv a materialelor utilizate în ambalaj, se asigură de către agentul economic.Respectiv, potrivit prevederilor art.21 alin. (1) din Legea nr. 306/2018 privind siguranța alimentelor: ,,(1) Produsele alimentare și hrana pentru animale importate în Republica Moldova, pentru a fi introduse pe piață, trebuie să satisfacă cerințele conținute în reglementările în domeniul alimentar aprobate de către Guvern”.

Pentru informații suplimentare apelați la nr. de tel.: 0-22-29-47-15.
 
loading ...