INSTITUȚIA FONDUL DE DEZVOLTARE DURABILĂ MOLDOVA A FOST REORGANIZATĂ

30 jun 2023
Instituția Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova a fost reorganizată și transformată în Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare. Guvernul a aprobat crearea unei noi autorități de implementare a politicilor în domeniul îmbunătățirii funciare.

Agenția va fi înființată prin transformarea Fondului de Dezvoltare Durabilă din Moldova, cu preluarea funcțiilor de la Agenția „Apele Moldovei” și Agenția Relații Funciare și Cadastru. Atribuțiile de bază ale noii Agenţii includ gestionarea domeniului conservării, ameliorării și sporirii fertilităţii solurilor.

Instituția va fi în subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Acesteia îi va reveni responsabilitatea să implementeze politicile în domeniul îmbunătățiri funciare și să realizeze proiectele de investiții în sistemele centralizate de irigare, a menționat vicepremierul Vladimir Bolea.

Pe pagina oficială a Instituției Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova a fost publicat următorul mesaj:

Astăzi ne luăm rămas bun de la activitatea noastră în cadrul Instituției Publice, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova. Instituția a fost reorganizată și transformată în Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare.
Prin urmare, aducem sincere mulțumiri și recunoștință tuturor celor care au contribuit la buna dezvoltare și implementare a proiectelor în perioada Programului Compact și post-Comact.

Suntem siguri că activitățile instituției realizate cu suportul financiar al Guvernului SUA prin intermediul Corporației Provocările Mileniului, au adus plus valoare societății și agriculturii din Republica Moldova.
 
Până în prezent, în Republica Moldova nu există o autoritate unică administrativă centrală cu responsabilități
loading ...