MAI PUȚINE VERIFICĂRI ANSA LA TRECEREA FRONTIEREI DE STAT

15 aug 2023
Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, modificări la Regulamentul privind modul de trecere a frontierei de stat pentru mărfurile supuse controlului de către ANSA. Astfel, urmează a fi redusă frecvența controlului fizic și de identitate al mărfurilor alimentare de origine non-animală. Astfel, controlul de frontieră pentru mărfurile supuse verificării de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi eficientizat.
 
De asemenea, luând în considerare practica Țărilor Baltice și a României, aceste ajustări au potențialul de a reduce semnificativ durata controlului și timpul de așteptare a loturilor de mărfuri la punctele de trecere a frontierei de stat.
 
Modificările au fost propuse pentru a corecta deficiențele în aplicarea legii, care au implicat costuri și întârzieri pentru agenții economici.
 
Totodată, proiectul asigură corelarea actului normativ cu bunele practici ale țărilor Uniunii Europene.
 
Direcţia inspectare la frontieră este parte componentă a aparatului central al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.
 
Misiunea principală este implementarea politicilor şi strategiilor în domeniul sănătatea animalelor, sănătatea plantelor şi a siguranţei alimentelor în timpul importului, exportului şi tranzitului, precum şi de supraveghere a asigurării respectării actelor normative cu impact în domeniu.
 
Aici puteți vedea care sunt atribuţiile principale ale Direcţiei.
loading ...