MOTORINA SE SCUMPEȘTE SEMNIFICATIV DIN NOU. Cât vor costa carburanții mâine, AICI

25 aug 2022
Agenția pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețurile plafon pentru ziua de mâine. Astfel, vineri, august, un litru de motorină va putea fi cumpărat la pompă cu prețul de 27,14 lei, mai scump cu 37 de bani decât azi. Iar benzina cu cifra octanică A95 va costa 25,81 lei, cu 0,03 lei mai mult decât azi.

În ultimele zile, după o perioadă lungă de descreștere, evoluțiile de pe piața internațională a produselor petroliere demonstrează un proces de stabilizare cu o tendință de creștere a cotațiilor. Drept urmare, săptămâna curentă (15.08.2022-21.08.2022) prețurile la carburanți au înregistrat o ușoară majorare după 8 săptămâni consecutive de scădere.

În perioada respectivă, prețurile au crescut cu 8 bani/litru sau 0,3 % la benzina COR 95 și cu 29 bani/litru sau 1,1 % la motorina standard.

Majorările înregistrate pe parcursul săptămânii curente se datorează creșterii  cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor. Conform analizelor de specialitate, unul din factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european, menționează ANRE


 

MOTORINA SE SCUMPEȘTE SEMNIFICATIV DIN NOU. Cât vor costa carburanții mâine, AICI

MOTORINA SE SCUMPEȘTE SEMNIFICATIV DIN NOU

Cât vor costa carburanții mâine, AICI

MOTORINA SE SCUMPEȘTE SEMNIFICATIV DIN NOU. Cât vor costa carburanții mâine, AICI

loading ...