NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI, LA CHIȘINĂU

29 sep 2023
O dată pe an, cercetătorii invită pe toți curioșii să descopere universul științei și inovației. Pe 29 septembrie 2023, și Republica Moldova, alături de alte 25 de țări europene, organizează Noaptea Cercetătorilor Europeni.
 
Începând cu ora 16:00, la Chișinău și la Bălți se va desfășura cel mai tare eveniment care face știința accesibilă tuturor. Anul acesta, organizatorii au pregătit o mulțime de activități științifice și educative: ateliere creative și quiz-uri, concursuri, jocuri, expoziții de tehnologii avansate, master-classuri, discuții cu cercetătorii, experimente în diversele domenii ale științei și multe activități distractive pentru vizitatorii de toate vârstele. Printre inovații și domenii de cercetare vor fi și cele din sectorul agro-alimentar și veterinar.
 
  • Când? 29 septembrie 2023
  • Unde? în Parcul-muzeu al tehnicii în aer liber din campusul academic Râșcani al Universității Tehnice a Moldovei, unde se va desfășura „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, iar în cadrul acesteia – și expoziția „Creația deschide Universul” .
 


Ai toate șansele să-ți manifești talentul, să intri în contact cu lumea fascinantă a cercetării, dar și să savurezi un final de săptămână într-o atmosferă plăcută. 
 
Noaptea Cercetătorilor Europeni - celebrarea științei și cercetării - este o inițiativă a Uniunii Europene sprijinită prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, care își propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg, să demonstreze diversitatea și impactul științei, dar și să motiveze tinerii să aleagă o carieră în cercetare. În 2022, evenimentul organizat în peste 400 de orașe europene, printre care Chișinău și Bălți din Republica Moldova,  a atras peste 2.3 milioane vizitatori.
 
Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizat în cadrul proiectului „GreenSCI - Știința verde pentru o societate sănătoasă”, care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. Proiectul GreenSCI este implementat de Universitatea Tehnică a Moldovei (coordonator), Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și A.O. ”Infogroup”. Proiectul este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa.
loading ...