PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

23 jun 2022
Producători locali de produse apicole și pomușoare își vor da întâlnire pe 25-26 iunie 2022, la Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine. Fermierii vor aduce cu ei cele mai aromate, delicioase și sănătoase produse apicole și o gamă variată de pomușoare, gata să bucure papilele gustative ale vizitatorilor.

La festival, sunt așteptați în jur de 5000 de vizitatori, ca și la edițiile precedente.

Ion Maxim, Director Executiv, AO: „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova” a precizat: Odată cu desfășurarea evenimentului apicultorii și producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta prima roada din anul curent cât și produse derivate în sortiment, cum ar fi mierea de salcâm din 2022 care are o culoare deschisă verzuie și un gust deosebit, prin care se caracterizează puritatea ei naturală.

Aneta Ganenco, Președintele A. O. „Asociația Pomușoarele Moldovei” menționează: Acest an agricol este blând cu producătorii de culturi bacifere, și datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ. Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei.

Acest eveniment este organizat cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova.

Festivalul este organizat de AO „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, AO „Pomușoarele Moldovei” și Asociația DEMETRA din Republica Moldova, în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste 6800 de apicultori înregistrați oficial și circa 255 mii familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600 de gospodării.

Festivalul se va desfășura pe adresa: orașul Chișinău, bulevardul Mircea cel Bătrân, intersecția cu strada Petru Zadnipru.
 
Pentru detalii, contactați:
061000505 (apicultori)
069101994 (producători de pomușoare)
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022

„ȘEF” LA STUPINĂ DE LA 12 ANI. A promis că va fi cel mai bun apicultor pentru albinele moștenite de la tata și s-a ținut de cuvânt

01 jun 2022
Din aceeași categorie

CURS GRATUIT DE INSTRUIRE FINANCIARĂ ȘI PROFESIONALĂ. CORTEVA susține femeile din agricultură

27 jun 2022

4 ANI DE ECOLOCAL FARMERS MARKET. Sâmbătă, 25 iunie – ediție aniversară cu multe surprize și carnaval

24 jun 2022

CURSURI GRATUITE PENTRU COMPANIILE DIN INDUSTRIA PLANTELOR MEDICINALE ȘI AROMATICE

16 jun 2022

EXPOZIȚIA „ZIUA FRUCTELOR” LA CEA DE-A IV-A EDIȚIE. Sunt așteptate peste 50 de companii cu cele mai noi tehnologii în domeniu

16 jun 2022

FESTIVALUL POMUȘOARELOR ȘI AL MIERII DE ALBINE

14 jun 2022

PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

PE 25 ȘI 26 IUNIE, HAI LA FESTIVALUL MIERII ȘI AL POMUȘOARELOR

loading ...