PREMIERĂ pentru Moldova. Instruiri de formare în domeniul bucătăriei VEGANE și VEGETARIENE. Află AICI detalii

20 jan 2021

Persoanele interesate de bucătăria vegană și vegetariană se pot înscrie la cursurile practice pe care le lansează în premieră Școala Profesională Bubuieci. Participanții vor învăța să gătească cu produse autohtone, bio, achiziționate de la companii ce promovează modul sănătos de viață,
Cursurile au o durată de trei luni și includ atât ore teoretice, desfășurate online, cât și lecții practice, care se vor desfășura în laboratorul didactic al instituției dotat cu toate utilajele necesare.
Zinaida Sajin, directoarea Școlii Profesionale Bubuieci, a menționat că decizia de a iniția un curs în domeniul bucătăriei vegane și vegetariene este un răspuns la interesul în creștere al societății față de alimentația sănătoasă și echilibrată. Școala dispune de cadre didactice în domeniu, deoarece mai bine de două decenii pregătește specialiști pentru meseria de Bucătar, și dispune de cele mai noi utilaje pentru a studia o astfel de meserie.

La cursurile respective se pot înscrie persoanele de orice vârstă indiferent de gradul de pregătire în domeniu alimentar. Participanții la curs vor achit o taxă de studiu din care vor fi procurate produse pentru organizarea instruirii practice.
Absolvenții cursului vor beneficia de un Certificat de absolvire a cursului Bucătăriei vegane și vegetariene.
Cursurile vor fi organizate de cadrele didactice profesioniste din instituție care au fost instruite de către doamna cunoscuta nutriționista Tamara Șchiopu, fondator și director ECO Local Farmers Martket Moldova și fondator EtnoGastronomica.

Noul curs de Formarea Continuă în domeniul Bucătăriei Vegane și Vegetariene a fost inițiat în cadrul proiectului „Dezvoltarea zonelor rurale în RM” (DevRam), finanțat de Uniunea Europeană.
Meseria de Bucătar se studiază în Școala Profesională Bubuieci peste 20 de ani. Până în prezent și-au făcut studiile și au absolvit peste 1000 de elevi care se angajează cu ușurință la cele mai cunoscute Unități de Alimentație Publică. La studii se înscriu elevi cu  vârsta de 15 - 36 ani, durata studiilor fiind de doi ani. Școala dispune de laborator didactic dotat cu cele mai moderne utilaje și mijloace de învățare, sălile de studii corespund standardelor de calitate în proporție de 100%.
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

ÎNCEPE WINTER BERRY SCHOOL. Toată lumea interesată de cultivarea pomușoarelor poate participa la instruirile tematice

20 jan 2022

DIGITALIZAREA ÎN SPRIJINUL ANTREPRENORILOR: Ce prevăd cele două pachete care vor fi lansate în curând și ce oportunități oferă

14 jan 2022

ASOCIAȚIA EcoLocal LANSEAZĂ PLATFORMA PENTRU PROMOVAREA TURISMULUI AGRO-ECOLOGIC. Detalii

12 jan 2022

CURS ONLINE DESPRE AGRICULTURA ECOLOGICĂ PENTRU ELEVI ȘI PROFESORI. Detalii

11 jan 2022

CELE MAI VOTATE BRANDURI DIN AGRICULTURĂ, TOPUL AGROBRANDS 2021: Liderii detașați la toate categoriile

29 dec 2021

PREMIERĂ pentru Moldova. Instruiri de formare în domeniul bucătăriei VEGANE și VEGETARIENE. Află AICI detalii

PREMIERĂ pentru Moldova

Instruiri de formare în domeniul bucătăriei VEGANE și VEGETARIENE

Află AICI detalii

PREMIERĂ pentru Moldova. Instruiri de formare în domeniul bucătăriei VEGANE și VEGETARIENE. Află AICI detalii

loading ...