PRODUSE APICOLE AUTOHTONE, MUZICĂ ȘI VOIE BUNĂ – toate la Târgul Apicol. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 august curent

18 aug 2022
Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Buiucani invită toți iubitorii de produse apicole să participe la Târgul Apicol organizat în acest weekend, în perioada 19-21 august.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să procure produse apicole în asortiment, oferite spre vânzare de către apicultorii autohtoni.

„Odată cu desfășurarea evenimentului, apicultorii din Moldova vor prezenta roada din anul curent, cât și produse derivate în asortiment. Mai mult, în acest an, mierea de salcâm are o culoare deschisă verzuie și un gust deosebit, prin care se caracterizează calitatea și puritatea ei naturală”, a precizat Directorul Executiv al AO Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova, Ion Maxim.

Evenimentul este organizat anual, cu scopul susținerii producătorilor locali, promovării produselor autohtone sănătoase și benefice pentru organismul uman, dar și familiarizării consumatorilor cu o gamă largă a produselor fermierilor din Republica Moldova. Sunt așteptați circa 5000 de vizitatori.

Târgul Apicol se va desfășura în perioada 19-21 august 2022, între orele 08.00 - 18.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane, pe aleea paralelă cu str. Pușkin.

Totodată, la data de 19.08.2022, începând cu ora 11-00 până la ora 13-00, va avea loc ceremonia de deschidere oficială a târgului cu marcarea „Zilei Naționale a Apicultorului din Republica Moldova”, urmată de un program artistic divers de muzică populară și ușoară.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste 7000 de apicultori înregistrați oficial și circa 255 mii familii de albine.
 
 
loading ...