REGULAMENTUL PRIVIND BĂUTURILE CE CONȚIN ALCOOL, MODIFICAT CONFORM RIGORILOR UE

14 aug 2023
Mecanismul de reglementare a alcoolului etilic și a unor categorii de băuturi ce conțin alcool va fi îmbunătățit. Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind definirea, descrierea, prezentarea și etichetarea băuturilor ce conțin alcool.

Proiectul vine să armonizeze cadrul național la rigorile Comunității Europene în domeniul reglementării băuturilor alcoolice și de stabilire a cerințelor specifice acestora. 

Implementarea noilor prevederi va permite consumatorilor din Republica Moldova să aibă acces la produse mai calitative și mai sigure, iar agenților economici din domeniu să se încadreze mai ușor în piața Uniunii Europene, utilizând aceeași clasificare și principii similare de plasare a produselor pe piață. Totodată, producătorii vor deveni mai competitivi în raportul calitate-preț și vor concura pe plan internațional prin promovarea și extinderea exporturilor, a declarat Vladimir Bolea. 
 
Cu referire la plasarea produselor autohtone pe piață în baza declarației pe propria răspundere, agenții economici producători urmează să fie mai responsabili față de calitatea produsului și în raport cu informația aplicată pe ambalaj, pentru a asigura un nivel înalt de informare și protecție a consumatorului autohton.
 
loading ...